Seriële overnemer Indutrade lijft Verbeeck Packaging in

Belgische verpakkingsbedrijf uit Wilrijk komt in handen van Zweedse groep, die te boek staat als een seriële overnemer van bedrijven uit de medische en technische sector.

Trefwoorden: #hitma, #indutrade, #overname, #verbeeck packaging, #verpakking

Lees verder

Nieuws

( Foto: Indutrade, website )

ENGINEERINGNET.BE – Indutrade, een Zweedse industriële groep die het overnemen van bedrijven tot zijn handelsmerk heeft verheven, heeft opnieuw een Belgisch bedrijf weten in te lijven.

Het gaat om het nabij Antwerpen gevestigde Verbeeck Packaging Group, gespecialiseerd in verpakkingen voor de cosmetische, farmaceutische, voedings- en huishoudsectoren. De Belgen realiseren een zakencijfer van om en bij 5 miljoen euro.

De contacten tussen beide organisaties bestaan al langer: het Nederlandse Aluglas, een dochter van Indutrade, heeft al ettelijke jaren een zakenrelatie met Verbeeck. Welk bedrag de Zweden op tafel leggen, wordt - zoals steeds het geval is - niet vrijgegeven.

Indutrade staat te boek als een seriële overnemer, met een bedrijfsmodel dat daar volledig op gericht is. Hun interesse gaat uit naar de 'zakelijke markt van technische componenten en/of medische hulpmiddelen'.

Zelfs op de website worden firma's uitgenodigd contact op te nemen om een overname te onderhandelen. De Zweden garanderen de eigenaars en als het even kan ook het bestaande lokale management na elke acquisitie een grote vrijheid en autonomie onder hun bewind.

In de Benelux behoren Hitma, Aluglas , Mijnsbergen en W Instruments tot de groep.