Tessenderlo Group wordt volledig eigenaar van T-Power

Tessenderlo Group heeft de resterende 80% van de aandelen van T-Power verworven. Het bedrijf betaalt 328 miljoen euro voor de overname van deze aandelen.

Trefwoorden: #CCGT-centrale, #Combined Cycle Gas Turbine, #Siemens, #T-Power, #Tessenderlo Group

Lees verder

Techniek

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - T-Power was tot aan deze overname een joint venture tussen vier aandeelhouders: Siemens Project Ventures (20%), Tokyo Gas Europower (26,66%), Power Kestrel (33,33%) en Tessenderlo Group (20%).

Van het overnamebedrag van ongeveer 328 miljoen euro wordt ongeveer 138 miljoen euro uitbetaald aan de verkopende aandeelhouders en worden voor ongeveer 190 miljoen euro netto financiële schulden overgenomen.

T-Power exploiteert sinds juni 2011 een 425 MW CCGT-centrale (Combined Cycle Gas Turbine) op de terreinen van Tessenderlo Group in de Belgische gemeente Tessenderlo. Met de RWE groep werd een tollingovereenkomst afgesloten van 15 jaar (tot 2026) voor de volledige capaciteit van de centrale. De centrale stelt een dertigtal mensen tewerk.

In 2017 realiseerde T-Power een omzet van 69 miljoen euro en een nettoresultaat van 19 miljoen euro.


De overname zal naar verwachting afgerond worden tegen eind september onder voorbehoud van de vervulling van een aantal gebruikelijke opschortende voorwaarden.