Electrabel vervroegt datum heropstart Doel 4 naar 21 december

Momenteel wordt de as van de stoomturbine in Doel 4 uitgelijnd, aldus Electrabel: "Omdat alles volgens plan verloopt, vervroegen we de datum voor heropstart van 31 naar 21 december".

Trefwoorden: #doel 4, #economie, #electrabel, #fanc, #stoomturbine, #tihange

Lees verder

Nieuws

( Foto: Electrabel )

ENGINEERINGNET.BE – De herstellingswerken aan de stoomturbine van Doel 4 zijn momenteel in de laatste fase - de asuitlijning – en verlopen naar verluidt volgens plan. Dat laat Electrabel weten.

"Sinds de terugkomst van verschillende onderdelen van de stoomturbine uit Duitsland (zie leestips onderaan) hebben onze teams dag en nacht en zeven dagen op zeven gewerkt aan de assemblage. Gedurende heel het reparatieproces hebben alle betrokken partijen alles op alles gezet om de planning te respecteren."

Een en ander heeft voor gevolg dat Electrabel de datum van heropstart vervroegd van 31 naar 21 december 2014: "Volgens de huidige vooruitgang van de werken verwachten we dat Doel 4 vroeger zou kunnen heropstarten dan voorzien."

Nog steeds volgens Electrabel zullen in overleg met en onder toezicht van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle bijkomende veiligheidsmaatregelen ingevoerd worden om de heropstart van de centrale mogelijk te maken.

Ter herinnering : Doel 4 werd automatisch stilgelegd op 5 augustus 2014 als gevolg van een nog steeds onverklaarbaar olielek in het niet nucleaire deel van de centrale.

De datum van de heropstart van Doel 3 en Tihange 2 blijft onveranderd op 1 april 2015.