Hansen Industrial Transmissions slankt fabriek in Edegem verder af

De fabriek van Hansen Industrial Transmissions in Edegem staat een nieuwe herstructureringsronde te wachten. Hoeveel werknemers getroffen zijn door de afslanking staat nog niet vast.

Trefwoorden: #hansen, #hansen transmissions, #hit, #job, #job, #ontslag, #Sumitomo, #Sumitomo Heavy Industries, #tandwielkast

Lees verder

HR

( Foto: HIT )

ENGINEERINGNET.BE - Hansen Industrial Transmissions kondigde gisteren in de ondernemingsraad een nieuwe afslankingsronde aan. Aan de basis van de maatregelen ligt 'het aanhoudend zwak economisch klimaat wereldwijd en de daarmee gepaard gaande dalende omzet'.

Uit de officiële mededeling: "Daarom werd aangekondigd dat alle arbeiders en bedienden van de fabriek in Edegem die in aanmerking komen voor SWT het bedrijf zullen verlaten tegen einde maart 2016 uiterlijk. Onderzoek naar het aantal werknemers dat hiervoor in aanmerking komt is lopende. "

Het nieuws is ook bevestigd door communicatieverantwoordelijke Lena De Wachter: "Ik kan u vandaag nog niet zeggen over hoeveel werknemers het gaat."

Hansen Industrial Transmissions is sinds 2012 een onderdeel van de afdeling 'Power Transmission & Controls Group' van het Japanse Sumitomo Heavy Industries. Het bedrijf produceert industriële tandwielkasten.

Naast de voornaamste fabriek in Edegem beschikt HIT over montage-, verkoop- en servicecentra in Europa, het VK, China en Zuid-Afrika.

De directie stelt 'voorlopig geen bijkomende verklaringen te willen afleggen om zich in de eerste plaats te concentreren op de onderhandelingen met alle betrokkenen'.