GEOxyz neemt 2 nieuwe serviceboten voor offshore in gebruik

Zwevegemse KMO huldigt GEOxyz Geosurveyor X en Geo Ocean II in tijdens eerste Belgian Offshore Day. Beide schepen zullen worden ingezet voor meet- en ondersteunende opdrachten op zee.

Trefwoorden: #noordzee, #offshore, #Oostende, #port of ostende, #rebo

Lees verder

Nieuws

( Foto: GEOxyz )

ENGINEERINGNET.BE - Het Zwevegemse GEOxyz legde zich aanvankelijk toe op topografische en hydrografische metingen in het binnenland. De jongste jaren kende het bedrijf een stevige groei door in te zetten op de steeds meer belangrijke offshore windenergie en het uitvoeren van meetwerkzaamheden op zee.

Dat leidde in 2013 tot een vestiging in de achterhaven Oostende. Vandaag is de firma met een vloot van 15 vaartuigen vanuit deze uitvalsbasis actief over heel Europa.

Tijdens de eerste Belgian Offshore Day huldigde de KMO twee gloednieuwe serviceboten in: de Geosurveyor X en de Geo Ocean II. Beide schepen zullen worden ingezet voor meet- en ondersteunende opdrachten op zee.

Geosurveyor X is een nieuw “Offshore Support vaartuig” en wordt ingezet op de Belgische offshore windmolenparken en het onderhoud van meetpalen op zee voor de Vlaamse Overheid. Het schip heeft een lengte van 20,56 meter en een breedte van 7,5 meter. Er is accommodatie voor 12 passagiers en 3 crew-mensen. Geosurveyor X haalt een maximum snelheid van 25 knopen. Het schip werd gebouwd in Spanje.

De Geo Ocean II heeft een lengte van 40 meter en een breedte van 9 meter. Aan boord is er een uitgebreide accommodatie voor 23 personen. “Geo Ocean II” wordt hoofdzakelijk ingezet voor bodemonderzoek en duikoperaties op zee.

Het feestelijk programma werd ingeleid door Patrick Reyntjens, ceo van GEOxyz en West-Vlaams Gouverneur, Carl Decaluwé.

Reyntjens: “Met deze 2 vaartuigen kunnen we nog efficiënter inzetten op de Blue Energy Business en verder support geven aan diverse offshore werkzaamheden.”