Faculteit Ingenieurswetenschappen UGent opent nieuwe bibliotheek

De UGent opent de nieuwe bibliotheek van de faculteit ingenieurswetenschappen. Een indrukwekkende renovatie maar ook een verdriedubbeling van de collectie.

Trefwoorden: #Anne De Paepe, #bibliotheek, #ingenieur, #ingenieurs bibliotheek, #ingenieurswetenschappen bibliotheek, #rector, #universiteit gent

Lees verder

Nieuws

( Foto: UGent )

ENGINEERINGNET.BE - Rector van de UGent, Prof. Anne De Paepe, opende gisterenavond plechtig de nieuwe bibliotheek van de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van de UGent.

De bibliotheek werd na een beperkte architectuurwedstrijd ontworpen door OFFICE ontwerpers Kersten Geers en David Van Severen. Beide ontwerpers zijn oud-studenten van de vakgroep Architectuur en Stedenbouw.

De bibliotheek is de transformatie van de negentiende-eeuwse practicumzaal Natuurkunde. Het ontwerp laat toe dat zij na sluitingstijd kan omgevormd worden tot een lezingenzaal voor de faculteit.

De UGent verwierf de bibliotheek van haar eredoctor Geert Bekaert. Daardoor verdrievoudigde de omvang van de architectuurcollectie tot 30.000 boeken en 900 tijdschrifttitels.

Samen met de opening van de bibliotheek wordt ook deze belangwekkende onderzoekscollectie publiek toegankelijk.