Marc De Groote leidt EcoNation

Marc De Groote is de nieuwe CEO en gedelegeerd bestuurder van cleantech bedrijf EcoNation uit Gentbrugge. De Groote is burgerlijk ingenieur.

Trefwoorden: #cleantech, #cleantech bedrijf, #EcoNation, #Lighthouse Activity Awards, #Marc De Groote

Lees verder

personalia

( Foto: EcoNation - Marc De Groote )

ENGINEERINGNET.BE - Aanvankelijk werkte Marc De Groote (VUB, 1988) voor CSC. Daarna ontwikkelde hij bij Callataÿ en Wouters de speciale banksoftware Thaler. Vanaf 2000 stond hij in voor de internationalisering van deze onderneming, die hem in 2007 tot CEO benoemd.

In 2012 leidde hij de alliantie van Callataÿ en Wouters met de Franse ITgroep Sopra. In deze alliantie werd hij executive vice-President van de banking software tak. In 2013 trad De Groote toe tot de raad van bestuur van EcoNation. Hij is ook lid van de raad van bestuur van Agoria ICT.

EcoNation boogt op een klantenportefeuille van meer dan 125 nationale en internationale bedrijven. Met zijn topproduct, de Lightcatcher, sleepte het onlangs zowel tijdens de European Business Awards for the Environment in Lyon als op de Lighthouse Activity Awards in Lima een eco-prijs in de wacht.


ACHTERGROND
De LightCatcher is een polycarbonaat lichtkoepel met sterk isolerende werking waarin een spiegel wordt geïntegreerd die zich via een sensor steeds richt naar het optimale lichtpunt. De spiegel vangt het daglicht op en dat licht wordt naar binnen gereflecteerd, gefilterd en versterkt in een lichtschacht, waarna het netjes in het gebouw verspreid wordt.

Een geïntegreerd zonnepaneeltje zorgt ervoor dat de spiegels volstrekt autonoom meedraaien met de zon, zonder aansluiting op het elektriciteitsnet. Onder meer Lidl, BioPlanet, Total, Samsonite, Sita en Umicore gebruiken hem al.