Stalen bovenstructuur Antwerps Havenhuis krijgt vorm

Half januari 2015 start de aannemer van het nieuwe Antwerpse Havenhuis met de montage van de stalen structuur die boven het bestaande gebouw komt. De voorbereidingen zijn al bezig.

Trefwoorden: #Antwerps Havenhuis, #Self Propelled Modular Transporters, #Stalen bovenstructuur, #Victor Buyck Steel Construction

Lees verder

Nieuws

( Foto: Havenbedrijf Antwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - In december is gestart met de opbouw van de 90 meter hoge kraan van 1.250 ton die de zes stalen modules waaruit de structuur is opgebouwd, zal hijsen. Om de hijswerkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren wordt de Mexicostraat af en toe tijdelijk afgesloten.

De modules zijn ongeveer 50 meter lang, 20 meter breed en 6 meter hoog. De eerste module weegt ongeveer 317 ton en wordt vanaf 12 januari omhoog gehesen. De precieze planning is afhankelijk van het weer, voornamelijk van de windsterkte. Vanaf 19 januari volgen de andere modules, die 170 tot 265 ton wegen.

De modules worden met een tussentijd van één week per ponton aangevoerd, vanuit de werkhuizen van Victor Buyck Steel Construction in Wondelgem. De pontons worden afgemeerd in het Kattendijkdok, aan de zuidzijde van het werfterrein.

Met Self Propelled Modular Transporters worden de modules vanaf de pontons op de kade gereden tot binnen het bereik van de grote kraan die de hijswerken zal uitvoeren. Het einde van de montagewerken is voorzien voor eind februari.

De modules worden eerst tijdelijk aan elkaar gekoppeld. Daarna heeft de aannemer ongeveer vier maanden nodig om alle laswerken uit te voeren en de modules definitief met elkaar te verbinden.

De start van de montage van de gevel zal vermoedelijk vlak voor de bouwvakantie van 2015 van start gaan.