Computer Guided Systems ontwikkelt sensor die dierziekten opspoort

Het bedrijf ontvangt 10.000 euro van de provincie Overijssel voor het voltooien van het prototype van een sensor die in een vroeg stadium ziekte herkent bij koeien, kalveren en varkens.

Trefwoorden: #Computer Guided Systems, #dierziekten, #Fred Dijkstra, #sensor, #Veterinair Kenniscentrum Oost Nederland, #VKON

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.NL - ‘Dankzij de vroegtijdige herkenning is geïsoleerde behandeling van het dier, met beperkte en effectieve medicatie, mogelijk. De andere dieren blijven gevrijwaard van ziekte. Dit bevordert het dierwelzijn en heeft een positief effect op de bedrijfsvoering’ aldus directeur Fred Dijkstra van Computer Guided Systems.

De ontwikkeling van het prototype komt tot stand in nauwe samenwerking met het Veterinair Kenniscentrum Oost Nederland (VKON).

Tot nu toe hebben 44 Overijsselse ondernemers gebruik gemaakt van deze innovatievouchers. Het is een financiële regeling waarmee provincie Overijssel ondernemers stimuleert om innovaties te ontwikkelen in samenwerking met één van de Overijsselse open innovatiecentra, zoals VKON.

Het subsidiebudget voor de gehele periode 2012-2015 is 750.000 euro. Ook in 2015 zijn vouchers beschikbaar. De regeling is in 2012 op verzoek van de verschillende innovatiecentra in Overijssel tot stand gekomen.

In de dertien Overijsselse open innovatiecentra werken ondernemers, overheden, onderwijs- en onderzoeksinstellingen samen om kansrijke innovaties rijp te maken voor de commerciële markt.

Met de vouchers krijgen MKB-ondernemers subsidie om innovatieve ideeën verder te onderzoeken, testen en optimaliseren binnen één van de kennisgebieden van het betreffende innovatiecentrum.

Provincie Overijssel stimuleert innovatie en investeert in belangrijke instrumenten zoals de innovatievouchers en het Innovatiefonds Overijssel.

De nauwe samenwerking die ontstaat tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden versterk de regionale economie en stimuleert de werkgelegenheid.