FSC-houtaanbod bij doe-het-zelf in de lift

In 2014 is het aanbod aan FSC-gelabelde houtproducten bij de doe-het-zelf ketens Brico, Gamma en Hubo duidelijk toegenomen. Dit laat FSC België weten.

Trefwoorden: #Brico, #doe-het-zelf, #FSC-houtaanbod, #FSC België, #Gamma, #houtproducten, #Hubo

Lees verder

Nieuws

( Foto: FSC België )

ENGINEERINGNET.BE - FSC brengt op regelmatige basis het aanbod aan houtproducten beschikbaar op de winkelvloer in kaart. Als oorzaken van het toenemende belang van gecertificeerd hout bij de betrokken retailers ziet FSC het beleid van de bedrijven, de toenemende bekendheid van het FSC-label bij klanten en het feit dat deze ze onder andere met ecocheques kunnen betalen.

De eerste stappen met FSC-gelabelde producten werden gezet binnen het assortiment van tuinmeubelen. Daar is het FSC-aanbod intussen erg ruim. Maar ook in andere productgroepen, zoals constructiehout (ruw of geschaafd vurenhout), is er FSC-gelabeld hout te vinden bij elk van de drie ketens.

Systematisch duiken er bovendien nieuwe FSC-producten op. Zo is het aanbod aan behangpapier of binnendeuren met FSC-label in 2014 de fase van nicheproduct ontgroeid.

Hoewel het aanbod aan gecertificeerde producten in het algemeen sterk blijft toenemen, zijn er nog heel wat producten die geen enkele herkomstgarantie hebben. Zeker voor producten gemaakt in tropisch hardhout stelt FSC België nog dikwijls vast worden dat deze geen zichtbare garanties dragen wat betreft een verantwoorde herkomst.


ACHTERGROND
FSC staat voor 'Forest Stewardship Council,' een internationale, onafhankelijke, niet-gouvernementele non-profitorganisatie. Ze werd in 1993 opgericht door boseigenaars, de houtsector, sociale bewegingen en milieuorganisaties, en streeft naar verantwoord bosbeheer wereldwijd.

Verantwoord bosbeheer voldoet aan drie voorwaarden: het houdt rekening met het milieu, respecteert sociale aspecten en is economisch haalbaar.