Bouw nieuw DEME-kantoorgebouw gestart

Vlaams minister-president Geert Bourgeois legde vandaag de eerste steen voor het nieuwe DEME-kantoorgebouw en stelde eveneens een hoogtechnologische baggersimulator in dienst.

Trefwoorden: #baggeren, #DEME, #Energie Prestatie Binnenklimaat, #EPB, #Geert Bourgeois, #kantoorruimte, #nieuwbouw, #vlaanderen

Lees verder

Nieuws

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - Het nieuwe kantoorgebouw wordt opgetrokken op de terreinen van het hoofdkantoor van DEME, aan de Scheldedijk in Zwijndrecht.

Het gebouw heeft een vloeroppervlakte van 5.600 m² en zal aansluiten op de reeds bestaande kantoorgebouwen. In de onderste twee niveaus zullen technische lokalen, vergaderzalen, fitnessruimte en een uitbreiding van de bestaande keuken en het restaurant hun plaats vinden. Op de overige vijf verdiepingen is er plaats voor ongeveer 250 nieuwe werkplekken.

Het gebouw zal voldoen aan de strenge EPB (Energie Prestatie Binnenklimaat)-vereisten door maximaal in te zetten op isolatie, externe zonwering, slimme verlichting en ventilatie. Daarnaast zal een KWO (koude/warmte opslag) op duurzame wijze de energie leveren die nodig is voor de verwarming en koeling van het gebouw. De totale investering van deze nieuwe installaties bedraagt 15 miljoen euro.

Het bedrijf bevestigt hiermee duidelijk de wil om in België verankerd te blijven. De groep stelt 4.500 werknemers te werk waarvan 700 in Zwijndrecht en Oostende, 250 op Belgische sites en 60 in haar ateliers in Zeebrugge en Zwijndrecht.

De baggersector heeft nood aan hoog-specialistisch opgeleide medewerkers, zowel aan boord van de tuigen als op sites en kantoren. 'Learning on the job' blijft belangrijk, maar dit kan versneld en beter onderbouwd worden door gebruik te maken van simulatoren, waardoor er bijgeleerd kan worden zonder risico’s.

DEME heeft in de voorbije jaren geïnvesteerd in een netwerk van simulatoren: een vaarsimulator en machinekamersimulator in het VDAB-opleidingscentrum in Zeebrugge, een cuttersimulator in de eigen kantoren in Lambersart (Frankrijk) en sinds vandaag een hopperbaggersimulator in de kantoren in Zwijndrecht.