ArcelorMittal en Havenbedrijf Gent investeren in nieuwe kaaimuur

Het Havenbedrijf Gent gaat een nieuwe schroot- en slakkenkaai aan ArcelorMittal Gent bouwen. Eind 2016 zou het eerste schip er al moeten kunnen afmeren.

Trefwoorden: #ArcelorMittal, #Europese Commissie, #Gentse haven, #Havenbedrijf Gent, #kaaimuur, #schrootkaai, #slakkenkaai, #TEN-T-programma

Lees verder

Nieuws

( Foto: Havenbedrijf Gent )

ENGINEERINGNET.BE - Het Havenbedrijf Gent investeert samen met ArcelorMittal Gent 9,2 miloen in dit project, dat moet bijdragen tot duurzamer transport over het water en een vermindering van de CO2-uitstoot.

De nieuwe 220 meter lange kaaimuur aan het Kanaal Gent-Terneuzen wordt gebouwd ten zuiden van de huidige kaaimuur. Een deel dient voor de aanvoer van schroot dat gebruikt wordt bij de productie van staal. Een ander deel wordt gebruikt voor de afvoer van hoogoven- en staalslakken per binnen- en zeeschip.

Hoogovenslak wordt voor de productie van cement aangewend. Staalslak wordt gebruikt voor waterbouwkundige werken of voor de duurzame verharding van parkeerterreinen, wegen, paden en opritten.

Dit project wordt medegefinancierd door de Europese Commissie onder het TEN-T-programma (trans-Europees transport netwerk).