Indaver Impex neemt slibontwateringsactiviteiten Befra Belgium over

Indaver Impex neemt contracten en drie mobiele installaties voor slibontwatering over. Befra gaat zich vanaf nu toespitsen op de verkoop en revisie van pompen.

Trefwoorden: #decanter, #delta, #impex, #indaver, #ontwatering, #overname, #pomp, #revisie, #slibontwatering

Lees verder

Nieuws

( Foto: Indaver )

ENGINEERINGNET - Indaver Impex in ’s Gravenpolder is een onderdeel van Indaver Nederland B.V,. en behoort zo tot de Belgische Indaver-groep die (momenteel nog) voor 75% in handen is van het Nederlandse Delta.

Het bedrijf is actief in de slibontwatering en afvalwaterbehandeling, beschikt over een vloot van ruim 50 mobiele ontwateringsinstallaties, in 2013 goed voor een zakencijfer van 12 miljoen euro.

In de praktijk neemt Indaver alle contracten, de klantenportefeuille en de slibontwateringsinstallaties over. Het gaat om drie mobiele installaties, bestaande uit kamerfilterpersen en een decantercentrifuge.

Het overgenomen Befra Belgium bvba was ruim 9 jaar actief op de markt van de slibontwatering, met name in de voedingsmiddelenindustrie in Nederland en België. Het behaalde in 2013 een omzet van 700.000 euro. Wat Indaver betaalt voor de overname, werd niet vrijgegeven.

De overname heeft geen gevolgen voor het personeel, alle huidige arbeidsplaatsen blijven naar verluidt behouden.

Het Belgische bedrijf trekt uit de ontwateringmarkt en zal zich in de toekomst toespitsen op de verkoop en revisie van pompen.

"De uitbreiding van de mobiele vloot was noodzakelijk om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar mobiele slibontwateringsdiensten in binnen- en buitenland," laat Indaver nog weten.


ACHTERGROND
Hoofdaandeelhouder Delta liet in september van vorig jaar nog weten zijn participatie van 75% in afvalverwerker Indaver te willen verkopen, met name om zijn schulden af te bouwen.