Johnson Controls en Hitachi sluiten joint venture op gebied van HVAC

Johnson Controls en Hitachi hebben tijdens het World Economic Forum in het Zwitserse Davos een definitieve overeenkomst bereikt voor hun wereldwijde joint venture op gebied van HVAC.

Trefwoorden: #airconditioning en koeling, #Hitachi, #HVAC, #Johnson Controls, #joint venture, #ventilatie, #verwarming

Lees verder

Nieuws

( Foto: Johnson Controls )

ENGINEERINGNET - Deze nieuwe joint venture zal beide bedrijven in staat stellen om uit te pakken met de meest diverse technologieportfolio in de sector van verwarming, ventilatie, airconditioning en koeling (HVAC).

Door de overeenkomst verwerft Johnson Controls een belang van 60% in de wereldwijde airconditioningactiviteiten van Hitachi Appliances, die goed zijn voor een verkoopcijfer van meer dan 2,1 miljard euro per jaar. De verkoops- en serviceactiviteiten in Japan maken geen deel uit van de overeenkomst.

Met ca. 13.800 werknemers en 24 fabrieken zal de joint venture voortbouwen op de toonaangevende positie van beide organisaties op het vlak van technologie, onderzoek en ontwikkeling.

Naar verwachting wordt de transactie later dit jaar afgerond, zodra de toezichthoudende instanties groen licht hebben gegeven en de andere gebruikelijke voorwaarden zijn vervuld.


Op de foto:
Alex Molinaroli, CEO Johnson Controls (l.) en Hiroaki Nakanish CEO Hitachi.