Investering van 36 miljoen euro voor Metallo Beerse

Metallo-Chimique besliste onlangs om 36 miljoen euro in haar fabriek in Beerse te investeren. Er zal een nieuwe installatie voor de verdere zuivering van eindslakken geïnstalleerd worden.

Trefwoorden: #circulaire economie, #hergebruiken, #investering, #metaalslakken, #Metallo, #Metallo -Chimiqu, #recyclage, #recycleren

Lees verder

Nieuws

( Foto: Metallo )

ENGINEERINGNET.BE - De bijkomende bewerking met de nieuwe installatie zal de inhoud aan restmetalen tot een minimum herleiden, zodat een zeer stabiele slak verkregen wordt.

Hierdoor kan het toepassingsgebied van deze eindslakken verruimd worden en worden de herwonnen metalen maximaal terug in de waardeketen gebracht.

Met deze binvestering wil Metallo-Chimique het duurzame karakter van haar operatie in Beerse versterken en een antwoord bieden op de steeds strengere milieunormen. De gekozen technologie is innovatief en gebaseerd op een concept ontwikkeld door Scanarc Plasma Technologies AB, waarbij de energie voor de oven geleverd wordt door efficiënte plasmatoortsen.

De bouw van de installatie zal ongeveer 2 jaar vergen en de opstart is voorzien begin 2017. De investering zal een bijkomende tewerkstelling creëren voor 15 personen.