ExxonMobil wint Lifetime Achievement Trophy

ExxonMobil heeft onlangs de tweede FIT Lifetime Achievement Trophy uit handen van Vlaams minister-president Geert Bourgeois ontvangen.

Trefwoorden: #ExxonMobil, #FIT, #Flanders Investment & Trade, #Geert Bourgeois, #Life time achievement award, #Vlaanderen

Lees verder

Nieuws

( Foto: ExxonMobil )

ENGINEERINGNET.BE - Met deze Trophy wil FIT, het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen, buitenlandse investeerders bekronen voor hun jarenlange investeringspolitiek in Vlaanderen.

Naast de uitreiking van de ‘Investment of the Year Trophy’, waarvoor BASF, Danone en Tech Mahindra de drie genomineerden waren, werd dus ook de ‘Lifetime Achievement Trophy’ uitgereikt. In zijn toespraak benadrukte minister-president Geert Bourgeois het belang van buitenlands investeringen voor Vlaanderen.

Dat ook de tweede Lifetime Achievement Trophy, Johnson en Johnson won in 2013, opnieuw naar een Amerikaans bedrijf gaat, mag niet verbazen. Sinds jaar en dag zijn de Verenigde Staten nummer 1 investeerder in Vlaanderen. Ook zo in 2014: 45 van de 184 nieuwe investeringsprojecten in Vlaanderen komen uit de V.S.

ExxonMobil levert in België rechtstreeks werk aan ongeveer 2200 mensen (en onrechtstreeks aan een veelvoud hiervan). De Antwerpse raffinaderij stelt rechtstreeks 600 mensen te werk. Het afgelopen decennium investeerde het bedrijf meer dan 2 miljard dollar in Antwerpen om te kunnen voldoen aan de Europese vraag naar brandstoffen en andere producten.

Op 2 oktober vond in Antwerpen, in aanwezigheid van Vlaams minister-president Geert Bourgeois, de eerste steenlegging plaats van een nieuw uitbreidingsinvestering, goed voor een bedrag van ruim 880 miljoen euro.