• 11/02/2015

WEG test aandrijving voor kogelmolen met dubbel tandwiel

WEG heeft in zijn vestiging in Brazilië met succes synchroonmotoren met lage snelheid, aangedreven door frequentieomvormers, getest voor gebruik in molens met dubbel tandwiel.

Trefwoorden: #frequentieomvormers, #molens met dubbel tandwiel., #synchroonmotoren met lage snelheid, #WEG Benelux

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Als multinationale onderneming levert WEG wereldwijd aan de mijnindustrie oplossingen voor het aandrijven van grote molens, inclusief langzaam- en snellopende motoren, tandwielkasten en frequentieomvormers.

Door de complexiteit en de kostenlast wordt de uitrusting doorgaans individueel getest; bij dit belangrijke project werd evenwel de volledige eenheid als totaalsysteem voor verzending uitgetest om de bedrijfszekerheid te garanderen, zoals vereist door de toepassing.

Het ongeveer 1000 m² grote laboratorium van WEG is uitgerust met ultramoderne instrumenten en testsystemen. Er werden over een periode van vier weken tests uitgevoerd op twee 30-polige synchrone motoren van 4700 kW, in tegenschakeling met elkaar verbonden en rechtstreeks aangesloten op de drijfas.

Ze werden aangestuurd door MVW01-frequentieomvormers voor middenspanning die een stroom produceerden van 1178 A bij 3,3 kV met hehulp van een fase-verschuivingstransformator.

De uitrusting werd getest bij volledige belasting en leverde een draaimoment van 250.000 Nm aan de motoras, wat meteen werd geregistreerd als de hoogste testbelasting ooit gerealiseerd door een fabrikant van elektrische apparatuur in het zuidelijke halfrond.

Deze producten maken deel uit van een omvangrijk bestelorder voor elektrische motoraandrijvingen voor kogelmolens en semi-autogene maalmolens (SAG) met dubbel en enkel tandwiel.

Autogeen vermalen betekent dat het erts in wezen zichzelf fijnmaalt. Dergelijke kogelmolens worden gebruikt voor het malen en verbrijzelen van mijnerts in een grote, roterende trommel.

Het project impliceert toevoeging  van een bypass-installatie. Het productenaanbod van WEG voor molens in de mijn- en cementindustrie omvat inductie-, synchroon- en sleepringrotormotoren aangedreven door frequentieomvormers of regelbare weerstanden in geval van een constante snelheid voor molens met enkel of dubbel tandwiel met lastverdeling.

De WEG-groep heeft de Electric Machinery Company van Minneapolis in de Verenigde Staten ingelijfd en voegt zo de kennis en de ervaring van een onderneming die in haar bestaansgeschiedenis van meer dan 120 jaar duizenden synchroonmotoren heeft gemaakt, toe aan de bekwaamheid en de structuur van de WEG-vestigingen in Brazilië.

Momenteel biedt WEG synchrone machines aan tot 110 MW, geschikt voor tal van toepassingen op de wereldmarkt. <<

Voor meer informatie:
WEG Benelux sa
Rue de l'industrie 30 D - 1400 Nivelles
Tel. +32 (0)67 88 84 20 - Fax +32 (0)67 84 17 48
info-be@weg.net - www.weg.net/be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
WEG Benelux


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.