• 12/02/2015

Uitbreiding industrieel automatiseringsportfolio RS Components

Een nieuwe distributieovereenkomst geeft klanten van RS toegang tot interlock-schakelaars uit het Verenigd Koninkrijk, waaronder 's werelds grootste aanbod van schakelaars in RVS 316.

Trefwoorden: #industriële automatisering, #interlock-schakelaars, #RS Components, #veiligheidsschakelaars

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft ruim 160 hoogwaardige veiligheidsschakelaars en accessoires toegevoegd aan zijn automatiserings- en controleportfolio; dit is het gevolg van een handelsovereenkomst met IDEM Safety Switches.

Met deze overeenkomst krijgen klanten van RS toegang tot geavanceerde veiligheidsschakelaars, gemaakt in het Verenigd Koninkrijk, die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding combineren met gepatenteerde eigenschappen die de schakelaars krachtiger en betrouwbaarder maken.

Het gaat onder meer om innovatieve nokontwerpen, dubbele afdichtingen en span- en grijpsystemen. Het portfolio van IDEM wordt gebruikt binnen talrijke branches en bevat onder meer schakelaars met ATEX- en IEC Ex-goedkeuring, voor gebruik in gevaarlijke omgevingen, en varianten die voldoen aan de richtlijnen voor hygiënische designs.

Deze selectie producten bevat onder meer 's werelds grootste aanbod aan veiligheidsschakelaars van roestvrij staal 316, met een goede corrosie bestendigheid, elektromagnetische vergrendelingen en contactloze schakelaars voor de bewaking van deuren.

Er zijn diverse montagetypes beschikbaar, die aansluiten op de eisen in diverse specifieke branches. De IP69-schakelaars zijn bestendig tegen water en agressieve chemicaliën, zoals schoonmaakmiddelen op hoge temperaturen en onder hoge druk. Ze kunnen worden gebruikt bij de verwerking van voedsel en dranken, farmaceutische toepassingen en met petrochemische omgevingen.

De schakelaars zijn ook ideaal voor apparatuur in de autobranche, in faciliteiten met transportbanden, de verpakkingsindustrie en de mijnbouw.

“Door samen te werken met IDEM kunnen we onze ontwerpers, technici, onderhoudsingenieurs en veiligheidsspecialisten interessante nieuwe keuzes bieden”, aldus Oliver Durose, Senior General manager Category bij RS Components.

“Met een toonaangevend design en hoge mate van betrouwbaarheid zorgen deze schakelaars ervoor dat robotsystemen, transportbanden en allerlei soorten machines of automaten in de fabriek altijd foutloos en veilig kunnen functioneren”.

“RS Components is dankzij het internationale bereik in de industrie en de respectabele positie de juiste partner om IDEM vooruit te helpen”, aldus Medi Mohtasham, CEO of IDEM.

“IDEM streeft voortdurend naar toonaangevende innovaties en een zo hoog mogelijke kwaliteit en betrouwbaarheid. Door samen te werken met RS kunnen we ons marktaandeel vergroten en optimaal gebruik maken van nieuwe kansen.” <<

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.