• 01/03/2016

RS Components introduceert de Raspberry Pi 3

RS Components heeft de nieuwe generatie Raspberry Pi geïntroduceerd, die beschikt over Bluetooth- en Wi-Fi-technologie.

Trefwoorden: #bluetooth, #Raspberry Pi 3, #RS Components, #wifi

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, meldt vandaag dat de Raspberry Pi 3 Model B, de single-board-computer op creditcardformaat, verkrijgbaar is op RS Online.

De nieuwste generatie Raspberry Pi bevat een krachtige 64 bits quad-core ARM Cortex A53-processor en beschikt standaard over geïntegreerde Bluetooth- en Wi-Fi-technologie. Ideaal voor projecten in het kader van het Internet of Things (IoT).

De Raspberry Pi 3 bouwt voort op het succes van zijn voorgangers – de Raspberry Pi Model B+ en de Raspberry Pi 2 Model B, waarbij de rekenkracht flink is toegenomen: hij is 50% krachtiger dan de Raspberry Pi 2 en circa tien keer sneller dan de oorspronkelijke Raspberry Pi.

Het board is gebaseerd op de Broadcom BCM2837 SoC, met daarop een quad-core ARM Cortex A53-processor van 1,2 GHz en een BCM43438-chip die  802.11n-Wi-Fi en bluetooth 4.1 integreert in de Pi 3. De BCM2837 SoC is ook voorzien van de dual-core VideoCore IV multimedia-processor voor 1080p-weergave.

De Raspberry Pi 3 start op vanaf een micro SD-kaart en gebruikt de installatiemanager NOOBS (New Out Of the Box Software). Het standaardbesturingssysteem Raspbian wordt geleverd met onder meer de programmeertool Node-RED; deze visuele tool biedt ondersteuning bij het koppelen van hardware-apparaten, API's en online-diensten.

De Raspberry Pi 3 Model B houdt dezelfde footprint als eerdere Raspberry Pi-versies: 85x56x17 mm. Ook zijn veel functies van de eerdere generatie behouden gebleven, zoals de grote 40 pins GPIO-connector (General Purpose Input Output), een connectorpoort met vier USB-aansluitingen, Full HD-HDMI, 10/100 Ethernet, een 3,5 mm-audioaansluiting en composietvideo, een micro-SD-kaartlezer, camera- (CSI-2) en display-interfaces (DSI). Het board wordt gevoed via de micro-USB-ingang, waarvoor een plug-in-voeding nodig is.

"Wij onthullen de derde generatie Raspberry Pi op de dag af vier jaar na de lancering van de eerste Raspberry Pi op 29 februari 2012", aldus Eben Upton, de oprichter van Raspberry Pi.

"Dit is ook de vierde verjaardag van onze succesvolle samenwerking met RS en Allied. Zij hebben een belangrijke rol gespeeld bij het succes, als toonaangevende en vertrouwde bron van producten, technologieën en informatie voor technici, hobbyisten en iedereen die zijn of haar eerste stappen wil zetten op het gebied van programmeren."

"Raspberry Pi heeft opnieuw een belangrijke stap gezet in zijn ontwikkeling", aldus Lindsley Ruth, Chief Executive Officer bij Electrocomponents.

"Dit board van de nieuwste generatie is gebaseerd op de robuuste en beproefde combinatie van hardware en software binnen het Raspberry Pi-platform, heeft nog meer rekenkracht en ingebouwde draadloze netwerkmogelijkheden en beschikt over software die het voor bedrijven of personen eenvoudig maakt om toepassingen te ontwikkelen voor het Internet of Things.

RS en Allied zijn vereerd dat ze opnieuw mogen meeschrijven aan een hoofdstuk in het succesverhaal van de Raspberry Pi, als distributiepartner voor de Raspberry Pi Foundation." <<

Voor meer informatie over RS Components
Kijk op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com, of
Stuur een e-mail naar info@rsonline.nl of info@rsonline.be.
Twitter: @RSonlineNL / @RSonlineBE
RS Components op Linkedin: http://www.linkedin.com/company/rs-componentsBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.