• 10/03/2016

Nieuwe innovatieve gehoorbeschermers bij RS met verbeterde bescherming

De 3M PELTOR-gehoorbeschermers zijn voorzien van een geluidsafhankelijke filter en draadloze bluetooth-communicatie. Ze zijn nu verkrijgbaar bij RS Components.

Trefwoorden: #3M, #3M PELTOR-gehoorbeschermers, #RS Components, #veiligheidsproducten

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, breidt zijn aanbod veiligheidsproducten verder uit met een innovatieve serie communicatieve gehoorbeschermers.

De 3M PELTOR communicatie-headsets bevatten technisch geavanceerde en comfortabele headsets die kunnen bijdragen aan een veiligere en productievere werkomgeving.

De serie maakt gebruik van technologieën voor geluidsafhankelijke filtering en draadloze bluetooth-communicatie. Zo kan indringend en schadelijk geluid worden tegengehouden terwijl werknemers belangrijke communicatie wel blijven ontvangen.

De geluidsniveau-technologie vangt geluiden op en verwerkt deze eerst voordat ze worden doorgestuurd naar het oor. Dit biedt bescherming tegen variërend omgevingsgeluid. Ook kan de technologie gesproken taal en zwakke signalen tot tien keer beter versterken dan gebruikelijke gehoorbescherming.

De serie is bedoeld om de communicatie tussen werknemers te verbeteren in diverse omgevingen met veel geluid. Er is een groot aantal apparaten verkrijgbaar, zoals microfoon-headsets, Bluetooth-headsets en Workstyle-headsets (WS) met ingebouwde FM-radio.

Doordat werknemers effectief kunnen communiceren zonder hun gehoorbescherming te moeten afdoen, bieden deze gehoorbeschermers een groot aantal voordelen: een lager risico op permanente gehoorschade, snelle doorgifte van belangrijke instructies op werklocaties, minder ongelukken en stilstand in de productie en een betere productiviteit.

De PELTOR LiteCom-reeks en WS Headset XP-headsets zijn voorzien van Bluetooth communicatiemogelijkheden voor gebruik met een mobiele telefoon, zodat dragers in omgevingen met veel geluid kunnen bellen zonder hun werk te hoeven onderbreken.

De PELTOR FM Radio-gehoorbeschermer biedt bescherming voor wie buiten werkt of repetitieve taken heeft en niet hoeft te communiceren. Deze gehoorbeschermer biedt een uitstekende ontvangst, vrij van interferentie, en is ontwikkeld met het oog op meer veiligheid, concentratie en motivatie voor dragers op werklocaties met veel geluid.

De SportTacProTac II en Workstyle (WS) bieden bescherming tegen bepaalde soorten geluid. Gebruikers kunnen schadelijk impulsgeluid van machines en productielijnen tegenhouden, maar wel normaal omgevingsgeluid horen van bijvoorbeeld gesprekken en waarschuwingssignalen. De Workstyle-unit is ook uitgerust met Bluetooth zodat gebruikers naar muziek kunnen luisteren of kunnen bellen.

De 3M PELTOR Ear Defender-reeks is nu te bestellen bij RS, met tot eind maart 2016 10% korting op LiteCom en LiteCom Plus-gehoorbeschermers met tweeweg radiocommunicatie. <<

3M en PELTOR zijn handelsmerken van 3M Company.

Voor meer informatie over RS Components
Kijk op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com, of
Stuur een e-mail naar info@rsonline.nl of info@rsonline.be.
Twitter: @RSonlineNL / @RSonlineBE
RS Components op Linkedin: http://www.linkedin.com/company/rs-componentsBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.