• 18/01/2016

Nieuwe lockout-apparatuur van RS voor meer veiligheid op locatie

Lockouts, lockout-kits en lockout-stations van het RS-merk bieden site en facility managers robuuste veiligheidsapparatuur.

Trefwoorden: #facility manager, #lockout-kits, #lockout-stations, #Lockouts, #RS Components, #veiligheid, #veiligheidsapparatuur

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft zijn portfolio met hoogwaardige veiligheidsproducten van het RS-merk uitgebreid met een serie lockouts, lockout-kits en lockout-stations voor diverse veiligheidstoepassingen op locatie.

Hiermee kan bijvoorbeeld gevoelige elektrische of hydraulische apparatuur worden geïsoleerd, zodat er veilig onderhoud kan worden uitgevoerd zonder het risico op schade of letsel.

Werknemers kunnen ernstig of zelfs dodelijk letsel oplopen als de machine die ze onderhouden plotseling opstart of opgeslagen energie uitstoot. Lockout tag-out (LOTO) is een reeks procedures die werknemers kan beschermen tegen dit soort risico's. Lockout-apparaten houden energie-isolerende apparaten in een veilige positie of in de uitstand.

Zo kunnen deze machines niet onder stroom komen te staan. Tag-out-apparaten zijn waarschuwende apparaten die door bevoegde werknemers worden bevestigd aan energie-isolerende apparaten. Vervolgens geven deze een waarschuwing af dat ze niet mogen worden aangezet tijdens het onderhoud.

De LOTO-producten van het RS-merk vormen samen een uitgebreide serie hulpmiddelen voor het isoleren van elektrische apparatuur, zoals lockouts om elektrische panelen te vergrendelen, stroomonderbrekers, schakelaars en andere apparaten die zich richten op kogel- en klepafsluiters in hydraulische toepassingen.

Centraal in de serie staan drie handige mobiele lockout-kits. De Lockout Starter Kit bevat diverse lockouts voor kleppen of elektrische apparatuur en bestaat uit een groot aantal apparaten, zoals stroomonderbrekers, de-elektrische grendels en sloten en elektrische paneellockouts.

De tweede kit is de Valve Lockout Kit, met alle benodigdheden voor de lockout van klep-, kogel-, vlinder- en vele andere afsluiters.

De derde kit is de Electrician Lockout Kit, die ideaal is voor aannemers op grotere schaal die wat meer gevarieerde lockouts nodig hebben. Deze kit bevat alle basisbenodigdheden voor het vergrendelen van onderbrekers, elektrische stekkers, wandschakelaars, MCB's en zekeringen.

Alle lockout-kits worden geleverd in een stevige kittas met een handvat en een schouderband, zodat ze eenvoudig mee te nemen zijn.

Een belangrijke eigenschap van deze nieuwe Electrical Panel Lockout-producten is dat ze vanaf elke kant of richting kunnen worden bijgesneden, zodat ze kunnen worden geïnstalleerd op verschillende panelen met een grote variatie in bekabeling/hulpstukken voor schakelaars/leidingen, of hendels die uitsteken of een bepaalde vorm hebben.

De serie bevat ook een reeks Padlock Lockout Stations met tot wel 48 sloten, die belangrijke veiligheidsapparatuur georganiseerd achter slot en grendel houden.


Voor meer informatie:
Kijk op benl.rs-online.com - Stuur een e-mail naar info@rsonline.be
Linkedin : rs-components

Vraag snel méér informatie via de Direct Contact-service van EngineeringnetBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.