• 18/03/2016

Nieuwe contactloze connectoren bij RS bieden grote voordelen

De ARISO-connectoren van TE Connectivity maken betaalbare en flexibele contactloze data- en stroomverbindingen mogelijk. Ze zitten vanaf nu in het gamma van RS Components.

Trefwoorden: #contactloze connectoren, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft een nieuwe reeks contactloze ARISO-connectoren van TE Connectivity geïntroduceerd.

ARISO is een hybride verbindingssysteem, gebaseerd op contactloze stroom- en datatechnologie, dat eenvoudige verbindingen over korte afstanden mogelijk maakt zonder fysieke bekabeling.

Het systeem brengt veel voordelen met zich mee, zoals ontwerpflexibiliteit, onbeperkte koppelingscycli en minder onderhoudskosten voor industriële en controletoepassingen.

In tegenstelling tot mechanische kabelconnectoren gebruiken ARISO-connectoren een inductief magneetkoppelsysteem tussen verzender en ontvanger (M30 x 80 mm), waarvoor geen fysiek contact nodig is.

De connectoren kunnen data en stroom niet alleen door de lucht heen verzenden, maar ook door een groot aantal andere materialen en vloeistoffen, zoals olie en water. Ze worden automatisch uitgeschakeld als er een extern metalen object tussen de verzender en de ontvanger komt.

De ARISO-reeks is bedoeld om dure complexe bekabeling en sleepringen te vervangen. Daarnaast is het mogelijk om verbindingen te maken waar dat tot nu toe niet kon. De reeks bestaat uit vijf mannelijke en vrouwelijke contactloze connectoren, waarvan ook de ontwerpspecificaties verder verbeterd zijn. ARISO-connectoren kunnen  ook eenvoudig worden aangesloten op standaard M12-bekabeling.

Omdat het systeem gebruik maakt van dynamische afstemming, blijven de verbindingen tussen de connectoren gewaarborgd en worden problemen door verschuivingen en verplaatsingen voorkomen. Het resultaat: een verbinding die zeer bestendig is tegen trillingen.

De connectoren zijn ontwikkeld met het oog op veilige en betrouwbare verbindingen en op een onbeperkt aantal koppelingscycli, zelfs in zware omstandigheden. Door de volledig afgedichting van de connectoren zijn deze bestand tegen vuil, vocht en schadelijke stoffen en daardoor de onderhoudskosten laag.

De connectoren hebben ook diverse beschermende functies, zoals tegen omgekeerde polariteit voor de stroom- en dataoverdracht, tegen oververhitting en IP67-bescherming tegen binnendringende stoffen.

Bij deze contactloze connectoren is er geen wrijvingsslijtage die er bij traditionele contactsystemen wel is. Hierdoor hebben ze een zeer lange levensduur. Dit brengt veel nieuwe implementatiemogelijkheden met zich mee, met meer ontwerpflexibiliteit en flinke kostenbesparingen.

De ARISO-reeks van contactloze connectoren, ontwikkeld door TE Connectivity, is nu per direct verkrijgbaar bij RS Components.  


Voor meer informatie over RS Components
Kijk op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com, of
Stuur een e-mail naar info@rsonline.nl of info@rsonline.be.
Twitter: @RSonlineNL / @RSonlineBE
RS Components op Linkedin: http://www.linkedin.com/company/rs-componentsBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.