Ondernemers geven ’les’ aan studenten industrieel ingenieur

Ondernemers vertellen aan studenten industrieel ingenieur over ondernemen en het bedrijfsleven tijdens ‘Ondernemers voor de Klas’, een initiatief van Vlajo, VKW en VKW Limburg.

Trefwoorden: #bedrijfsleven, #industrieel ingenieur, #KU Leuven, #ondernemen, #Ondernemers voor de Klas, #UHasselt, #VKW, #VKW Limburg, #Vlajo

Lees verder

Nieuws

( Foto: UHasselt )

ENGINEERINGNET.BE - De ondernemers probeerden een antwoord te geven op vragen zoals: Welke vaardigheden heb je nodig in het bedrijfsleven? Wat betekent ‘ondernemer zijn’ precies? En wat verwachten bedrijven eigenlijk van jongeren?

Gert Hazevoets (Spaas Kaarsen), Nico De Baerdemaeker (EPLAN), Antonio Rodrigues (IPTE), Wim Imans (BASF), Mathi Gijbels (Gijbels), Dirk Borghs (Datwyler), Steffen Brans (Appwise) en Luc Carpentier (Technum) namen op campus Diepenbeek de nodige tijd om brandende vragen van de studenten industrieel ingenieur te beantwoorden. Ze gingen niet alleen in op hun eigen professionele parcours, maar brachten ook concrete tips over ondernemen mee.

Mathi Gijbels schetste voor de bachelorstudenten optie bouwkunde het ‘bouwproces van de toekomst’, terwijl Luc Carpentier het voor een publiek van derdejaars optie nucleaire en verpakkingstechnologie had over de technische uitdagingen rond verpakking voor nucleair transport.

‘Ondernemers voor de Klas’ is een initiatief van Vlajo, in samenwerking met VKW en VKW Limburg. In deze editie geven 350 ondernemers en bedrijfsleiders ruim 550 gastlessen op secundaire scholen, hogescholen en universiteiten in heel Vlaanderen.

Via deze interactieve sessies willen de organisatoren jongeren de kans bieden om al hun vragen rond ondernemen af te vuren - en zo de ondernemerszin te prikkelen.