Korea kiest opnieuw voor Europese Ariane raket

Het Koreaanse ruimtevaart instituut (KARI) heeft gekozen voor de Ariane raket om 2 satellieten te lanceren in 2018 en 2019.

Trefwoorden: #Ariane raket, #ESA, #KARI, #Koreaanse ruimtevaart instituut, #ruimtevaart, #satellieten

Lees verder

Nieuws

( Foto: Ariane 5 / Wikipedia )

ENGINEERINGNET - Jacques Breton, Senior Vice President van Arianespace en Mr. CHO Gwangrae, President van KARI (het Koreaanse ruimtevaart instituut) tekenden een contract voor de lancering van 2 satellieten.

Het Koreaanse GEO-KOMPSAT-2 programma voorziet in de lancering van GEO-KOMPSAT-2A (GK2A) and GEO-KOMPSAT-2B (GK2B). Hiervoor zal een Ariane 5 raket worden gebruikt. De lancering is gepland voor mei 2018 en maart 2018 van op de lanceerbasis van Kourou in Frans Gyana.

De satellieten zelf worden door KARI gebouwd in Korea en zijn bedoeld voor meteorologische en klimaat waarnemingen. Ze zullen ongeveer 3500 kilogram wegen en in een geostationaire baan op 128,2 graden oosterlengte komen.

Arianespace CEO Stéphane Israël: 'Arianespace is erg trots dat het Koreaanse Ruimtevaart Agentschap, KARI, voor ons heeft gekozen. Onze laatste lancering voor hen dateert van 2010. Nu zijn we opnieuw gekozen om deel uit te maken van deze 2 indrukwekkende meteorologische waarnemingsmissies.'