Groningse Chemiesector Eemsdelta verder versterkt

Chemiebedrijven Chemcom en PPG Farmsum gaan als eerste gebruik maken van de Regionale Investeringsregeling Groningen, wat leidt tot een investering van bijna 28 miljoen euro.

Trefwoorden: #Chemcom, #Chemiebedrijven, #Chemiesector Eemsdelta, #PPG Farmsum, #Regionale Investeringsregeling Groningen

Lees verder

Nieuws

( Foto: engineeringnet )

ENGINEERINGNET.NL - De Regionale Investeringsregeling Groningen (RIG) is vorig jaar oktober door het ministerie van Economische Zaken en de Provincie Groningen in het leven geroepen om investeringen van chemiebedrijven in het noorden te stimuleren.

Met behulp van deze regeling steken Chemcom en PPG Farmsum nu samen bijna 28 miljoen euro in nieuwe innovatieve chemieproducten. Hiervan zal de ontwikkeling plaatshebben op het chemiepark in Delfzijl. De investering is goed voor 15 tot 30 extra banen in de regio.

Minister Kamp van Economische Zaken: “De chemische industrie in Groningen is sterk en biedt werk aan ruim tweeduizend mensen. Bedrijven, Provincie en het Rijk blijven werken aan het verder versterken van de Groningse Chemiesector. De investering die vandaag is aangekondigd levert banen in het Noorden en de bedrijven nieuwe producten op. Daar profiteren we allemaal van.”

De RIG geldt voor bedrijven en ondernemers in de Eemsdelta regio en op de Zernike Campus Groningen. Voor de komende vier jaar is door het ministerie en de provincie 40 miljoen euro beschikbaar gesteld. Voor de investering die Chemcom en PPG Farmsum vandaag hebben aangekondigd, is vanuit de RIG meer dan 3 miljoen euro ontvangen.

Chemcom gaat zich specialiseren in droge meststoffen. PPG Farmsum richt zich op nieuwe stoffen voor de productie van autobanden. In de Eemsdelta zijn naast overslagbedrijven onder meer chemische bedrijven en energiecentrales actief.

Onlangs besloot Google er een nieuw datacentrum te bouwen.