Nieuwe federatie FIAQ promoot ventilatiesysteem D

FIAQ (Federation of Indoor Air Quality) is een gezamenlijk initiatief van Thermad Brink, Ubbink, Zehnder Group Belgium, Codumé, Systemair Belgium en Ventilair Group Belgium.

Trefwoorden: #Codumé, #Federation of Indoor Air Quality, #FIAQ, #Systemair Belgium, #Thermad Brink, #Ubbink, #Ventilair Group Belgium, #Zehnder Group Belgium

Lees verder

Nieuws

( Foto: FIAQ )

ENGINEERINGNET.BE - De oprichters van FIAQ zijn stuk voor stuk leveranciers van ventilatiesystemen.

Ze besloten deze federatie op te richten om het grote publiek beter bewust te maken van het belang van een gezond en comfortabel binnenklimaat door gebruik te maken van duurzame ventilatietechnieken.

Daarnaast wil FIAQ een kennispartner voor de bouwsector zijn ter bevordering van gezonde luchtkwaliteit in woningen en utiliteitsgebouwen.

De nadruk ligt hierbij op het verschaffen van informatie over de gepaste ventilatietechnieken, het behartigen van de belangen van de leden bij brancheorganisaties en de overheid, het bieden van een discussieforum voor de leden, het organiseren van opleidingen en het opzetten van een naar eigen zeggen neutrale en sensibiliseringscampagne doorheen diverse media.

Waarom de initiatiefnemers zich met een Engelse naam tot het Belgische publiek richten is niet duidelijk. De eerste 'neutrale' informatie is alvast dat ventilatiesysteem D de uitgelezen ventilatie-oplossing is voor de toekomst.