Siemens sponsort Formula Student Team Delft

Siemens Mobility is een driejarige sponsorrelatie aangegaan met het Formula Student Team Delft, om een grotere naamsbekendheid te halen op de TU Delft en technisch talent op te sporen.

Trefwoorden: #Formula Student, #Formula Student Team Delft, #Siemens, #Siemens Mobility, #TU Delft

Lees verder

Nieuws

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.NL - Het Formula Student Team Delft bestaat uit zowel bachelor als master studenten van veel verschillende faculteiten van de TU Delft.

Ieder jaar bouwt het team een Formula Student auto voor de Formula Student competitie, een unieke internationale wedstrijd van de Society of Automotive Engineers.

Tijdens het bouwen van de elektrische auto krijgen studenten een platform waarmee ze engineering en projectmanagement ervaring kunnen opdoen. Een belangrijk onderdeel is ook het leren samenwerken in een team.

De studenten komen onder andere van lucht- en ruimtevaarttechniek, werktuigbouwkunde en elektrotechniek. De auto is bouwen is niet het doel, maar wel om vanaf een leeg vel papier een project op te starten en binnen een strakke tijdsplanning tot een succes te maken.

Frank Hagemeier, directeur Mobility bij Siemens Nederland: “We hebben veel behoefte aan jonge mensen die een passie hebben voor techniek, goed opgeleid zijn en die we kunnen inzetten op onze complexe opdrachten.

Het is de eerste keer dat we een dergelijke sponsorrelatie aangaan, voornamelijk om ons bedrijf bij de studenten bekend te maken.”