‘Het Gouden RAI Wiel’ uitgereikt aan Mobiliteitspanel Nederland

Minister Schultz van Haegen heeft de RAI Mobiliteitsprijs ‘Het Gouden RAI Wiel’ uitgereikt aan Mobiliteitspanel Nederland, een initiatief van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM)

Trefwoorden: #Gouden RAI Wiel, #Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid, #KIM, #mobiliteitsgedrag, #Mobiliteitspanel Nederland, #RAI Vereniging, #UTwente

Lees verder

Nieuws

( Foto: Jørgen Koopmanschap )

ENGINEERINGNET.NL - RAI Vereniging waardeert hiermee de opzet die het KiM heeft gekozen voor dit onderzoek, namelijk een vernieuwende onderzoeksaanpak in samenwerking met partners Goudappel Coffeng en de Universiteit Twente.

In het Mobiliteitspanel wordt het mobiliteitsgedrag van een vast panel van 2.000 gezinnen gevolgd. Het is in omvang het grootste mobiliteitspanel ter wereld.

Ook worden veranderingen in mobiliteitsvoorkeuren en ICT-gebruik in kaart gebracht. Het is dan mogelijk de mobiliteitsgevolgen te zien van bijvoorbeeld een verhuizing of het kopen van een auto.

Het mobiliteitsgedrag wordt in dit panel met smartphones in kaart gebracht. De 550 gebruikers doen tot zes weken per jaar mee, drie jaar lang. Het is een uniek project. Niet eerder zijn smartphones op deze manier ingezet.

Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt om personen of instellingen te eren en te stimuleren, die zich op nationaal of internationaal niveau onderscheiden op het gebied van verkeer en vervoer of van vervoermiddelen in brede zin.


Op de foto:
Minister Melanie Schultz van Haegen en Steven van Eijck reiken Het Gouden RAI Wiel uit aan Sascha Hoogendoorn-Lanser en George Gelauff van KiM.