Nederlandse student wint Global Student Entrepreneur Awards

Steinar Henskes is de beste van 2.000 inzendingen uit 38 landen met zijn bedrijf Bird Control Group, dat vogels verjaagt op diervriendelijke wijze.

Trefwoorden: #Bird Control Group, #Entrepreneurs’ Organization, #Global Student Entrepreneur Awards, #Steinar Henskes, #Wereld Natuur Fonds

Lees verder

Nieuws

( Foto: Bird Control Group )

ENGINEERINGNET.NL - De GSEA award is een initiatief van de Entrepreneurs’ Organization en heeft als doel studenten te inspireren ten aanzien van ondernemerschap en op internationaal niveau aandacht te vragen voor de bedrijven van succesvolle student ondernemers.

Steinar Henskes, CEO van Bird Control Group, heeft de GSEA award vrijdag 17 april gewonnen in Washington, D.C. Hij heeft naast de prijs ook 20.000 dollar gewonnen als mede toegang tot het internationale EO-netwerk van 10.000+ investeerders en andere top ondernemers.

Bird Control Group levert efficiënte, makkelijke en diervriendelijke oplossingen voor het voorkomen van conflicten tussen vogels en mensen. Dit wordt gedaan door inzet van laserstralen die de vogels afschrikken. De methode wordt erkend door het Wereld Natuur Fonds als innovatief, effectief en diervriendelijk.

Het bedrijf is opgericht in 2012 en heeft inmiddels klanten in meer dan 65 landen inclusief grote vliegvelden als Schiphol en Londen. Bird Control Group is onderdeel van Yes!Delft, de incubator van de TU Delft.