Google-beurs voor UHasselt-prof voor onderzoek naar draagbare navigatie

UHasselt-prof Johannes Schöning heeft een ‘Google Faculty Research Award’ in de wacht gesleept voor zijn onderzoek naar het gebruik van draagbare navigatieapparaten voor voetgangers.

Trefwoorden: #draagbare navigatieapparaten, #Google, #Google Faculty Research Award, #ICT, #iMinds, #Johannes Schöning, #navigatie, #Uhasselt, #voetganger

Lees verder

research

( Foto: UHasselt - Johannes Schöning )

ENGINEERINGNET.BE - De Faculty Research Awards zijn schenkingen van Google om het werk van vooraanstaande professoren aan topuniversiteiten te ondersteunen.

Prof. dr. Schöning: “In dit UHasselt/iMinds-project willen we het gebruik van navigatietoepassingen op de kleine schermen van wearables verder onderzoeken.”

Het is de tweede keer in zijn carrière dat hij deze beurs binnenrijft.

Wearables zijn toestelletjes met kleine schermen die je op het lichaam kan dragen, bijvoorbeeld in kledingstukken of om de pols.

Met dit project wordt bekeken hoe de klassieke, tweedimensionale routevisualisaties omgevormd kan worden voor gebruik op die draagbare toestelletjes.

Daarnaast zullen nieuwe, intuïtieve interactietechnieken ontwikkeld worden, die een voetganger kan gebruiken bij navigatie met behulp van een smartwatch of anderewearables zoals Google Glass.


Over de Faculty Research Award
Hiermee wil Google vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek in informatica, ingenieurswetenschappen en aanverwante gebieden ondersteunen. Google biedt professoren twee keer per jaar de kans om een projectvoorstel in te dienen.


Over dr. Johannes Schöning
Dr. Johannes Schöning is sinds 2012 verbonden aan de UHasselt. Hij is actief in het Expertisecentrum voor Digitale Media (EDM), het ICT-onderzoeksinstituut van de universiteit en partner in iMinds.

Schönings onderzoeksgebied is mens-machine-interactie (human computer interaction, HCI) - één van EDM’s kerncompetentiedomeinen, met een focus op nieuwe methoden en interfaces om te navigeren door ruimtelijke informatie.

In het algemeen ontwerpt, ontwikkelt en test dr. Schöning user interfaces die mensen helpen om de dagelijkse taken efficiënter op te lossen.