Amerikaanse Ridgid trekt nieuw EMEA-complex op in Sint-Truiden (+video)

Gereedschapsproducent Ridgid kiest Limburg voor zijn nieuwe EMEA-hoofdkwartier. "We worden buren van Punch Powertrain". Goed voor een investering van 7,5 miljoen euro.

Trefwoorden: #bijnens, #emerson, #lrm, #pijptang, #ridge tools, #ridgid

Lees verder

Nieuws

( Foto: Ridgid, Marc Vandevelde )

ENGINEERINGNET.BE – Ridgid is al aanwezig in België, meer bepaald in Heverlee, maar trekt nu nabij de 'Drone Valley' in Limburg een nieuw hoofdkwartier annex distributiecentrum op voor de EMEA-regio.

Als dochteronderneming van Emerson, produceert het Amerikaanse bedrijf gereedschappen om buizen en leidingen te bewerken. Ooit begonnen als producent van klassieke pijptangen, innoveert het tegenwoordig onder meer met hoogtechnologische camera’s en lokalisatieapparatuur om leidingen te inspecteren.

Marc Vandevelde, General Manager voor de EMEA-regio: “De werken zijn heel recent gestart. We vestigen ons op het industrieterrein Schurhovenveld, waar we buren worden van Punch Powertrain. In het nieuwe hoofdgebouw (2.500 m²) en distributiecentrum (6.000 m²) gaan 60 medewerkers aan de slag."

Waarom Limburg? Vandevelde: "Omwille van de strategische ligging. Limburg bevindt zich in het hart van de 'blue banana', de dichtstbevolkte regio in Europa, op een kruispunt voor de Europese goederenstromen. Limburg is bovendien nog grotendeels filevrij.”

Financieel is LRM betrokken bij de investering. De investeringsmaatschappij financiert de bouw en verhuurt het gebouw vervolgens voor 15 jaar aan Ridgid. Aan het eind van de onroerende leasingperiode kan deze laatste het gebouw definitief verwerven door een aankoopoptie te lichten.

Algemeen directeur Stijn Bijnens: " We zijn – uitzonderlijk – inderdaad nog een stap verder gegaan omdat we niet enkel de locatie hebben aangebracht maar ook het nieuwe bedrijfsgebouw samen optrekken.”

De ingebruikname staat gepland voor eind 2015.