Koningspaar bezoekt werkplekleren project van Infrabel (+video)

Het koningspaar bezocht de technische school Don Bosco in Haacht die deelnam aan het BERT project van Infrabel. Een samenwerkingsproject tussen Infrabel en technische scholen.

Trefwoorden: #Belgian Railway competition for Technicians, #BERT project, #Infrabel, #scholen infrabel, #spoorweg, #technische scholen, #werkplekleren

Lees verder

nieuws

( Foto: Infrabel )

ENGINEERINGNET.BE - Koning Filip en koningin Mathilde bezochten eind vorige week de gemeente Haacht, naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de provincie Vlaams-Brabant.

Ze namen er onder meer een kijkje in de technische school Don Bosco, die vorig jaar deelnam aan het BERT-project van Infrabel.

BERT (Belgian Railway competition for Technicians) is een wedstrijd voor laatstejaarsstudenten van het technisch secundair onderwijs (richting elektromechanica). Bedoeling van deze wedstrijd is om de kloof tussen het onderwijs en het bedrijfsleven te verkleinen.

Infrabel wil hiermee jongeren met een technisch profiel warm maken voor een beroep bij de spoorwegen. In 2015 wordt de wedstrijd voor de vierde keer georganiseerd.

Infrabel-CEO Luc Lallemand gaf hen wat meer uitleg, en beklemtoonde daarbij vooral de succesvolle samenwerking tussen Infrabel en de verschillende deelnemende scholen.

Don Bosco was één van de scholen die vorig jaar ingeschreven waren in het BERT-project, dat toen draaide rond het ontwikkelen van een milieuvriendelijk energiesysteem dat de Memor-krokodillen in het spoor van stroom voorziet.


Op de foto:
Koning Filip in gesprek met Luc Lallemand ven Infrabel.

Video: