Antwerpen heeft digitaal aansturingssysteem voor alle verlichting

Tijdens de viering van het 450-jarig bestaan van het stadhuis van Antwerpen werd een centraal digitaal beheersysteem voor zowel straatverlichting als architecturale verlichting voorgesteld.

Trefwoorden: #architecturale verlichting, #LED, #LED-verlichting, #Philips, #Philips CityTouch, #straatverlichting

Lees verder

nieuws

( Foto: Philips )

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe LED-verlichting op de Antwerpse Grote Markt en omgeving wordt vanaf nu met het Philips CityTouch systeem bediend.

Dankzij dit intelligente aansturingssysteem kunnen de historische gebouwen dynamisch worden verlicht, en kan tegelijkertijd de verlichting van de omliggende straten centraal worden bediend.

Door dit nieuwe systeem te gebruiken, krijgen steden op een eenvoudig manier realtime informatie over het verlichtingsnetwerk.

Het verlichtingsniveau kan onmiddellijk aangepast worden waar en wanneer nodig, of energiezuing ingesteld worden door dimming tijdens bepaalde periodes.

Deze intelligente lichtoplossing helpt lokale besturen dus op een economisch duurzame manier om te gaan met energie.

Ludo Van Campenhout, schepen van publiek domein Antwerpen, zegt: “Licht zorgt voor een aantrekkelijke en leefbare stad. Bovendien geeft het extra uitstraling van de historische gebouwen.

De gebouwen op de Grote Markt worden nu sfeervol én energiezuinig verlicht. Dit is een van de eerste realisaties uit het Lichtplan dat ervoor moet zorgen dat de stad ook ’s avonds op elke plaats de juiste sfeer creëert en dit op een duurzame manier.”

Michel Gerits, stadsarchitect van Antwerpen: “Antwerpen beschikt over een rijk architecturaal patrimonium. Het leek ons essentieel om de voorgevel van het stadhuis in realtime op diverse manieren te kunnen aanlichten.”