Effect Photonics haalt miljoenen euro’s op

Met het opgehaalde bedrag gaat het bedrijf eind 2016 de markt op met fotonische chips die sneller dataverkeer mogelijk maken met veel meer bandbreedte en veel lager energiegebruik.

Trefwoorden: #b-to-v Partners, #Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, #chip, #detectoren, #Effect Photonics, #fotonische chip, #investering, #multiplexers, #Optidob, #spinoff, #switches, #TU/e

Lees verder

Techniek

( Foto: Effect Photonics )

ENGINEERINGNET.NL - TU/e spin-off Effect Photonics heeft in een eerste investeringsronde, geleid door b-to-v Partners, een aanzienlijk bedrag opgehaald bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en Optidob. Financiële details zijn verder niet bekend gemaakt.

De fotonische chip is zo groot als een rijstkorrel en combineert meerdere optische functies. Naast lasers zitten er ook detectoren, switches en multiplexers op de chip.

“Alleen al de groei van streaming video jaagt een datagolf door mobiele zendmasten en datacenters die naar verwachting de komende vier jaar vertienvoudigt.

Er ontstaat een capaciteitsprobleem. Wij bieden daarvoor een betaalbare technologische oplossing,” aldus mede-oprichter en technisch directeur Tim Koenen.

Het in Eindhoven en Brixham gevestigde bedrijf verwacht dit jaar uit te breiden naar 25 werknemers.

Vanaf de oprichting in 2010 heeft het bedrijf in de eerste periode hulp gehad van TU/e Innovation Lab.