34 miljoen euro beschikbaar voor demonstratie energie-innovaties in 2015

De Nederlandse overheid stelt dit geld beschikbaar voor innovaties op het gebied van energie die voor het eerst op ware schaal worden toepast.

Trefwoorden: #DEI, #demonstratie energie-innovaties, #Demonstratie energie innovatie, #innovatie, #Nederland, #overheid, #Topsector Energie

Lees verder

research

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.NL - Hiermee wil de Nederlandse overheid, via de Topsector Energie, een 'etalage’ van energie-innovaties creëren, waardoor Nederlandse bedrijven gemakkelijker de sprong naar internationaal succes kunnen maken.

Het gaat om producten, processen of diensten die Nederlandse bedrijven ontwikkeld hebben en die energie besparen of die het gebruik van hernieuwbare energiebronnen bevorderen. De demonstratie kan eventueel ook in het buitenland plaatsvinden als dit noodzakelijk is.

De demonstratieprojecten moeten technologieën bevatten die potentie hebben voor versterking van de Nederlandse economie, wat betreft omzet, werkgelegenheid en export van en door Nederlandse fabrikanten, technische dienstverleners of leveranciers. Op deze wijze dragen de projecten bij aan de economische (groene) groei in Nederland.

De subsidie valt onder het programma Demonstratie energie innovatie (DEI) die voortkomt uit het Energieakkoord.

Projecten die niet in aanmerking voor subsidie komen, zijn projecten die biobrandstoffen betreffen die onder de bijmengverplichting vallen en projecten die productiemachines voor energiebesparende of duurzame energieproducten betreffen.

Sluitingsdata zijn 28 april voor de eerste ronde (14 miljoen euro) en voor de tweede ronde 27 oktober (20 miljoen euro).