Jan De Nul gaat inzetten op nichemarkten

De Jan De Nul Group heeft zijn vloot uitgebreid met een multipurpose-schip en bestelde onlangs een krachtige cutterzuiger. De investeringsstrategie van de groep richt zich op nichemarkten.

Trefwoorden: #baggeren, #cutterzuiger, #Jan De Nul, #kabellegschepen, #scheepswerf, #te water laten, #Uljanik Brodogradiliste

Lees verder

Nieuws

( Foto: Jan De Nul )

ENGINEERINGNET.Be - In Pula werd het multipurpose-schip Isaac Newton te water gelaten in de Kroatische scheepswerf Uljanik Brodogradiliste.

Het unieke aan dit schip is dat het voor meerdere doeleinden geschikt is: de installatie van onderzeese kabels, het baggeren van sleuven en het plaatsen van rots op de zeebodem.

Door multifunctionele schepen te bouwen, kan Jan De Nul beter beantwoorden aan de vraag van klanten om verschillende activiteiten van een project door één aannemer of schip te laten uitvoeren en worden mobilisatiekosten voor de klant sterk gereduceerd.

In de kabellegmodus zal het schip in staat zijn om kabels in één lengte met een totaal gewicht van ongeveer 10.000 ton te vervoeren en te installeren.

Verder werd bij dezelfde scheepswerf een bestelling geplaatst voor een grote zelfvarende cutterzuiger. Het in-house teken- en studiebureau maakte het ontwerp van dit vaartuig.

Het geïnstalleerd dieselvermogen zal meer dan 40.000 kW bedragen. De cutter zal een vermogen van 8.500 kW hebben en de cutterladder zal ongeveer 2.000 ton wegen.

Het schip zal dan ook dienst kunnen doen voor het baggeren van harde rots.