UGent en EnergyVille bundelen krachten op gebied van energieonderzoek

Universiteit Gent (UGent-SET & GreenBridge) en EnergyVille (KU Leuven, VITO en imec) hebben in Brussel een totaalbeeld van het energieonderzoek in Vlaanderen gepresenteerd.

Trefwoorden: #energieonderzoek, #EnergyVille, #GreenBridge, #imec, #KU Leuven, #research, #samenwerking, #UGent, #UGent-SET, #VITO

Lees verder

Nieuws

( Foto: EnergyVille )

ENGINEERINGNET.BE - Dit totaalbeeld kon alleen maar tot stand komen dankzij de unieke samenwerking van de Universiteit Gent en EnergyVille in Genk.

Met deze samenwerking onderschrijven de twee instellingen meteen ook de doelen van de minister van Energie Annemie Turtelboom die pleit voor een versnelling van het energiebeleid in Vlaanderen.

Turtelboom: "We moeten van hernieuwbare energie opnieuw een positief verhaal maken. Onder de noemer “Stroomversnelling” werken we aan een project dat de basis vormt van een nieuw energielandschap.

Om van Vlaanderen een vooraanstaande kennisregio rond hernieuwbare energie te maken, is het belangrijk dat we elkaar goed begrijpen om zo maximaal op de vragen en noden van de bedrijven te kunnen inspelen."

Dat UGent en EnergyVille dit niet alleen ondernemen, bewezen de twee vooraanstaande gastsprekers Jos Delbeke van het Directoraat-Generaal Klimaat van de Europese Commissie, en Bart Boesmans die zich bij GDF Suez over de Renewables buigt.

Daarna werd ook bij de Vlaamse industrie gepolst naar de noden tijdens een rondetafelgesprek.

Hopelijk leidt dit naar nieuwe industriële ontwikkelingen en een versneld energiebeleid.