CFK Valley Belgium verenigt composietbedrijven

CFK Valley, netwerk van de composietindustrie in Europa, heeft samen met technologiefederatie Agoria en collectief onderzoekscentrum Sirris CFK Valley Belgium opgericht.

Trefwoorden: #Agoria, #automotive, #CFK Valley, #CFK Valley Belgium, #composiet, #composietindustrie, #composietmaterialen, #Sirris

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE - Door zich aan te sluiten tot het netwerk, krijgen Belgische bedrijven toegang tot een Europees netwerk van composietbedrijven en onderzoekers.

Composietmaterialen worden steeds vaker gebruikt als grondstof voor consumenten- of industriële producten vanwege specifieke eigenschappen als sterkte, stijfheid, lichtheid en een grote vormvrijheid om producten te vervaardigen.

In ons land werken een 100-tal bedrijven met composietmaterialen. De start van CFK Valley Belgium werd bekrachtigd op de JEC-beurs in Parijs.

Composieten worden vooral gebruikt in de luchtvaart, automotive, bouw, energie en sport- en vrijetijdsindustrie. Het economische centrum van de Europese composietsector bevindt zich in Duitsland.

In Stade, nabij Hamburg, verenigden een honderdtal grote composietbedrijven en onderzoeksinstellingen waaronder Airbus, Fraunhofer Institut en Volkswagen zich in CFK Valley om onderzoek, business development en netwerking aan elkaar te koppelen

Marc Lambotte, CEO van Agoria: “Via CFK Valley Belgium kunnen Belgische bedrijven nieuwe contacten leggen met andere composietbedrijven en onderzoeksinstellingen, vaak wereldspelers. Het is ook een kans om aan internationale en Europese onderzoekprojecten te participeren en ons innovatiepotentieel te verbeteren.”

Herman Derache, algemeen directeur van Sirris: “CFK Valley Belgium versterkt en verenigt nationale en regionale R&D-initiatieven zoals het composite application lab (SLC-LAB) van Sirris, dat als centrale spil tussen bedrijven en universiteiten fungeert.”

In ons land verdienen ongeveer 2500 mensen hun brood in de composietsector. Na de financiële crisis van 2008 was het een van de economische sectoren die zich het snelst herstelden.

In de voorbije twee jaren boekte de composietsector in ons land een omzetstijging van 3,5%.


(bron: Agoria)