BAM gaat Tanzaniaanse Kilimanjaro Airport renoveren en uitbreiden

BAM International heeft opdracht verworven voor renovatie en uitbreiding van Kilimanjaro International Airport (KIA), gelegen tussen Moshi en Arusha in het noorden van Tanzania.

Trefwoorden: #BAM, #Kilimanjaro Airport, #landingsbaan, #luchthaven, #luchthaventerminal, #renoveren, #startbaan, #Tanzania, #uitbreiden

Lees verder

nieuws

( Foto: BAM )

ENGINEERINGNET.NL - BAM verwacht het design-and-construct-project, met een contractwaarde van ruim € 37 miljoen, in juli 2016 op te leveren aan Kilimanjaro Airports Development Company (KADCO).

Het project omvat de renovatie van de luchthaventerminal (gebouwd in 1971), de aanleg van een parallelle taxibaan, de uitbreiding van het huidige platform en taxibanen, herstelwerkzaamheden aan de startbaan en drainage- en rioleringswerkzaamheden.

Daarnaast wordt ook nieuwe verlichting op het platform van het vliegveld aangebracht.

Het project word deels gefinancierd uit Nederlandse ontwikkelingsgelden ORIO (Ontwikkelings Relevante Infrastructuur Ontwikkeling). Het resterende bedrag is gegarandeerd met een door een bank verstrekte lening aan de Tanzaniaanse overheid.

Kilimanjaro International Airport is één van de vier internationale vliegvelden van Tanzania en de op één na grootste van het land.