• 31/03/2015

Smoove kiest voor Internet of Things-platform ThingWorx

Smoove, ontwikkelaar van fietsen en leenfietssystemen laat de toegang tot en plaatsing van fietsstations beter aansluiten bij het gebruik en de voorkeuren van klanten mede door IoT-platform.

Trefwoorden: #Axeda, #fietsen en leenfietssystemen, #Internet of Things, #PTC, #Smoove, #ThingWorx

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - ThingWorx, onderdeel van PTC en toonaangevende provider van het IoT-platform (Internet of Things), maakt bekend dat Smoove, een Franse ontwikkelaar van fietsen en leenfietssystemen, het ThingWorx IoT-platform heeft gekozen als drijvende kracht achter haar Bike-Share Service in steden wereldwijd.

Eerder in 2009 had Smoove al gekozen voor PTC Creo en PTC Windchill voor het ontwerp en de ontwikkeling van haar fietsonderdelen.

De leenfiets wint aan populariteit in grote steden over de hele wereld als alternatief voor traditioneel gemotoriseerd vervoer, met als gevolg dat files en de bijbehorende uitstoot van CO2 verminderd kunnen worden.

Via het Smoove-programma kunnen mensen een leenfiets voor een korte periode huren, meestal zo'n 30 tot 45 minuten.

Dankzij het wijdverspreide gebruik van mobiele internettechnologieën laten veel apps nabijgelegen stations zien waar leenfietsen en open fietsstallingen te vinden zijn. Om beter op deze trend te kunnen inspelen heeft Smoove de Smoove Box ontwikkeld.

Na plaatsing op de fiets maakt de Smoove Box gebruik van de aanwezige sensorsystemen om fietsers naar de juiste stallingen te leiden. Via het ThingWorx IoT-platform kan de verzamelde data met het stadsbestuur worden gedeeld.

Dit zorgt ervoor dat de toegang tot en plaatsing van fietsstations beter aansluit bij het feitelijke gebruik en de voorkeuren van klanten. Smoove hoopt hiermee haar visie te verwezenlijken van leenfietssystemen die daadwerkelijk deel uitmaken van het 'internet der dingen', en niet alleen als geïsoleerde zakelijke softwareoplossingen fungeren.

“We hebben het ThingWorx IoT-platform gekozen om zijn flexibiliteit en veelzijdigheid in het gebruik en de mogelijkheden die het product biedt om ons aanbod te diversificeren”, aldus Denis Mercat, Chief Technical Officer van Smoove.

“Wij zijn er van overtuigd dat het ThingWorx-platform ervoor zal zorgen dat Smoove haar integratie- en adaptatietijden in een internationale context kan verkorten en nieuwe services kan ontwikkelen om de waarden van delen, milieu en respect voor een moderne en duurzame verstedelijking te promoten. We rekenen erop dat ThingWorx ons zal ondersteunen bij onze internationale ontwikkeling op de middellange en lange termijn.”

Het ThingWorx IoT-platform kan via lokale clouds grote hoeveelheden complexe gegevens monitoren en analyseren om zodoende het gebruik en beheer van de Bike-Share Service van Smoove te verbeteren. Het is daarnaast een open applicatie die gebruiksklaar, gebruiksvriendelijk en snel met bestaande, geïnstalleerde systemen kan worden geconfigureerd.

Deze variëteit aan mogelijkheden is van groot belang, vooral op het internationale niveau waar de Smoove-technologie zich aan extreem gevarieerde standaarden moet aanpassen.

“Smoove is een goed voorbeeld van de manier waarop IoT-technologie erin is geslaagd het leven in de stad te verbeteren en een positieve bijdrage te leveren aan het milieu en de mobiliteit van mensen”, vertelt Russ Fadel, President van ThingWorx.

“Dankzij het ThingWorx-platform kan Smoove zich sneller en eenvoudiger ontwikkelen en is het bedrijf minder tijd kwijt met de organisatie van haar fietsen en Bike-Share Services. De bewezen prestaties en schaalbaarheid van ThingWorx zullen Smoove bovendien ondersteunen tijdens haar internationale expansie.”

Door gebruik van de PTC- en ThingWorx-technologie kan Smoove after-sales follow-up en onderhoud van haar leenfietssystemen en -diensten opzetten en leveren. Steden, gemeenten, vervoerders en bedrijven ontvangen hiermee gepersonaliseerde en gegevensgestuurde dashboards met relevante gegevens over het leenfietssysteem op basis waarvan gerichte actie kan worden ondernomen.

De bekendmaking van de keuze voor of het gebruik van PTC-software vormt niet noodzakelijkerwijs een indicatie van de timing of de hoogte van de daarmee behaalde omzet of van PTC’s totale omzet over een bepaalde periode.

Aanvullende bronnen

Over Smoove
Smoove levert producten en diensten die een duurzame mobiliteit ondersteunen. Dit Franse bedrijf ontwikkelt leenfietssystemen, traditionele fietssystemen en binnenkort ook elektrische fietsen. Daarnaast levert het bedrijf producten voor de verhuur en stalling van fietsen.  Ga voor meer informatie naar www.smoove-bike.com.

Over ThingWorx, onderdeel van PTC
ThingWorx™, onderdeel van PTC (Nasdaq: PTC), is leverancier van het eerste platform dat is ontworpen om efficiënt moderne applicaties te bouwen en te gebruiken.  ThingWorx vormt het kernproduct binnen PTC's portefeuille met Internet of Things-technologie (IoT).

Deze technologie combineert functies uit PTC Axeda®-oplossingen tot 's werelds eerste volledige IoT-platform, dat applicaties voor connectiviteit, de 'device cloud', business logica, big data, analyse en externe services omvat.

Deze combinatie biedt een complete IoT-technologie waarmee bedrijven veilig hun assets kunnen koppelen, snel applicaties kunnen bouwen en nieuwe manieren kunnen vinden om meerwaarde te creëren.

Bedrijven gebruiken deze technologie al om het potentieel van IoT binnen een groot aantal markten te benutten, zoals productie, energie, landbouw, transport en overheid.


Meer informatie
PTC - Pegasuslaan 5 - B-1831 Diegem
Tel. +32(0)2 716 40 50 - www.ptc.com

Ook via deze websites:
www.thingworx.com, www.axeda.com
of door ons te volgen op Twitter via: @ThingWorx, @Axeda en @PTC.

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
PTC


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.