• 02/04/2015

Nominaal vermogen van MVW01-regelaandrijvingen meer dan verdubbeld

WEG is erin geslaagd het maximale vermogen van zijn luchtgekoelde MVW01-regelaandrijvingen voor middenspanning meer dan te verdubbelen.

Trefwoorden: #aandrijvingen, #middenspanning, #motoren, #MVW01-regelaandrijvingen, #regelaandrijvingen, #Weg Benelux

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - WEG, een van de toonaangevende wereldleveranciers van aandrijftechnologie, voldoet hiermee aan de eisen van driefasige en synchrone middenspanningsmotoren in een groter vermogensgebied.

De volledige productlijn dekt nu een spanningsbereik van 2,3 kV tot 6,9 kV en een nominaal vermogen van 400 kW tot 16 MW; er is ook een watergekoelde versie die 40% meer nominaal vermogen levert dan deze met luchtkoeling.

Met een efficiëntieniveau van meer dan 99% staat de MVW01 borg voor het beste rendement in de categorie van de middenspanningsaandrijvingen die momenteel op de markt beschikbaar zijn. Voor de klant betekent dit een verhoging van de energie-efficiëntie van zijn toepassing, een verkleining van zijn milieuvoetafdruk en een verlaging van zijn kosten.

De MVW01-regelaandrijving van WEG combineert robuustheid met gebruiksvreindelijkheid, betrouwbaarheid en veiligheid, en maakt het de gebruiker zo mogelijk om zijn bedrijfsprocessen te verbeteren.

Deze aandrijving is geschikt voor tal van applicaties, onder meer pompen, ventilatoren, molens en mengapparaten in de olie- en gasindustrie, de mijnbouw, de sector van de mineralen en de metalen, de chemische industrie,  de papiersector, kunststof en rubber en ook deze van de watervoorziening en de afvalwaterverwerking.

De MVW01 levert hoge prestaties. Deze aandrijving onderscheidt zich door een VSI-topologie (Voltage Source Inverter, spanningsbronomvormer) met driefasige gelijkrichter, DC-link en multilevel-uitgangswisselrichter, gebaseerd op NPC-technologie (Neutral Point Clamped) met 3/5 spanningsniveau voor uitgangsspanningen van 2,3 kV tot 4,16 kV of 5/9 spanningsniveau voor uitgangsspanningen van 6,0 kV tot 6,9 kV.

Om ingezet te kunnen worden bij zware tractietoepassingen is de frequentieomvormer uitgerust met de allernieuwste generatie van bipolaire transistoren met geïsoleerde poort (IGBT) voor spanningen tot 6,5 kV – en een DC-link met een 12-puls bruggelijkrichter, die optioneel ook verkrijgbaar is in een 18-, 24- en 36-puls versie.

De dynamisch karakteristieken van de aandrijving zijn uitstekend, met een multipuls-diodeconfiguratie van de ingangsgelijkrichter die een vermogensfactor levert van meer dan 97%. Hierdoor wordt de behoefte aan inkomende stroom verminderd en nemen natuurlijk ook de kosten af.

De uitgangstraptopologie van de omvormer (multilevel NPC), steunend op de door WEG ontwikkelde OPP-pulseringsmethode (Optimised Pulse Pattern, geoptimaliseerd pulspatroon), zorgt voor een optimaal schakelgedrag waardoor de harmonischen worden verlaagd tot een absoluut minimum.

Bovendien zijn de WEG-regelaandrijvingen voor middenspanning gebaseerd op dezelfde gebruikersinterfacefilosofie als deze voor laagspanning en bieden dan ook een groot gebruiksgemak, met eenvoudige programmering.

Het onderhoud wordt gemakkelijker dankzij insteekbare voedingsmodules voor de omvormer (één per fase), terwijl de NPC-omvormertopologie met multilevel-technologie het aantal voedingscomponenten vrij laag houdt waardoor het rendement en de betrouwbaarheid toenemen.

Alle kritieke onderdelen, inclusief de hoogspannings-IGBT's en de droge plastic-film-condensatoren, hebben een lange levensduur. Om de middenspanningscomponenten degelijk af te scheiden van het besturingscircuit en de besturingsinterfaces wordt voor de aandrijvingssignalen van de omvormer en de signaalfeedback naar de CPU gebruikgemaakt van een optische verbinding.

De regelaandrijvingen zijn bovendien ondergebracht in IP41-kasten en ondersteunen alle gebruikelijke netwerkprotocollen, onder andere DeviceNet, Modbus, Profibus DP en Ethernet. Doorstroomventilatie met bovenop gemonteerde ventilatoren garandeert een uitermate efficiënte warmteafvoer en een laag geluidsniveau (minder dan 75 dB A).

'Door de aangewende toptechnologie is de MVW01 gemakkelijk in gebruik en bovendien uitermate betrouwbaar en veilig, gecombineerd met een uitzonderlijke energie-efficiëntie', aldus Fábio Gonçalez, manager van de Europese automatiseringsafdeling van WEG.

'WEG heeft al een lange geschiedenis als leverancier van oplossingen voor snelheidsregeling bij motoren en vervaardigt alle essentiële componenten, zoals schakelapparatuur, olie- en luchtgekoelde transformatoren, frequentieomvormers en elektrische motoren.

In ons Europees automatiseringscentrum in Unna maken we ook oplossingen op maat van de klant en voeren we toepassingsspecifieke softwareaanpassingen uit.'


Voor meer informatie:
WEG Benelux sa
Rue de l'industrie 30 D - 1400 Nivelles
Tel. +32 (0)67 88 84 20 - Fax +32 (0)67 84 17 48
info-be@weg.net - www.weg.net/be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
WEG Benelux


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.