Reggefiber wil graafschade te voorkomen

Glasvezelbedrijf Reggefiber, netbeheerder Endinet en drinkwaterbedrijf PWN hebben een overeenkomst getekend om graaf- en aanlegschades nog verder terug te dringen.

Trefwoorden: #aanleg glasvezel, #drinkwaterbedrijf PWN, #Enexis, #glasvezel, #Glasvezelbedrijf Reggefiber, #graafschade, #Liander, #netbeheerder Endinet, #overlast, #Stedin

Lees verder

Nieuws

( Foto: Reggefiber )

ENGINEERINGNET.NL - Dit nieuwe convenant werd ook Stedin, Liander en Enexis, die al eerder een overeenkomst sloten met Reggefiber, onderteken.

In het gesloten akkoord zijn onderlinge afspraken gemaakt over het voorkomen van graafschades in de verzorgingsgebieden van de vijf nutsbedrijven.

Zo is er onder andere vastgelegd dat er uiterlijk zes weken voor aanvang van graafwerkzaamheden contact is om informatie over de ligging van huidige netwerken met elkaar te delen.

Frank ten Berge, Reggefiber: “Wij streven ernaar zo min mogelijk overlast te veroorzaken tijdens de aanleg van het glasvezelnetwerk. Goede voorlichting is hier een belangrijk onderdeel van, maar ook het voorkomen van graafschade.”.