Diagnostisch ECG maken met apparaat dat in handpalm past

De door het apparaat waargenomen data wordt doorgestuurd naar een beveiligde website waarna binnen een paar minuten een analyse klaar is.

Trefwoorden: #datarecorder, #Devices4Care, #diagnostisch ECG, #ECG, #elektroden, #Spaulding webECG

Lees verder

Techniek

( Foto: Devices4Care )

ENGINEERINGNET.NL - Devices4Care, importeur en distributeur van innovatieve medische apparaten, brengt het apparaat, Spaulding webECG geheten, op de markt.

De datarecorder is een schijfvorming apparaatje, dat met een kabel wordt aangesloten op de gebruikelijke elektroden die bij de patiënt op de huid worden aangebracht.

Daarna wordt het diagnostisch ECG gemaakt. De data worden vervolgens via internet naar een beveiligde server gestuurd. Deze maakt terstond een volledige analyse van het ECG.

Een uitgebreid rapport daarvan wordt per email binnen enkele minuten naar de gebruiker gestuurd en kan - indien gewenst - ter verdere beoordeling of bevestiging worden doorgestuurd of online bekeken worden door een specialist.

Devices4Care richt zich bij de verkoop van het apparaat op huisartsenpraktijken, keuringsinstanties, verpleeg- en verzorgingsinstellingen, serviceflats en seniorencomplexen, militaire of particuliere hospitalen, sportinstituten en wellnesslocaties. Als een arts twijfels heeft over de klachten en de conditie van de patiënt kan hij meteen een diagnostisch ECG maken.

Het systeem is in en buiten Nederland uitgebreid getest, onder meer in Nederlandse centra voor cardiologie. Het maakt een volledig, dus op 12 afleidingen gebaseerd ECG. Voordeel is dat er geen investering nodig is in kostbare ECG-apparatuur.

De praktijken nemen een abonnement af voor een vooraf afgestemd aantal ECG's en krijgen de apparatuur in bruikleen.