Organisatoren tevreden over MTMS / Machineering 2015

De tweede editie van MTMS / Machineering in Brussels Expo, met 172 exposanten, lokte 7060 bezoekers uit de maakindustrie en machinebouw.

Trefwoorden: #additive manufacturing, #Brussels Expo, #engineering, #maakindustrie, #machinebouw, #Machineering, #MTMS, #productietechnologie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Invent Media )

ENGINEERINGNET.BE - De doelstelling van organisator Invent Media was om een representatief aanbod aan technologie, partners en toeleveranciers te brengen voor de bewerking van metaal, kunststoffen en composiet, gekoppeld aan Machineering, de eerste themabeurs voor oplossingen, componenten en technologie voor machinebouwers.

Organisator Karl D’haveloose. “België is een klein landje, zeker wat betreft het potentieel aan bedrijven in de maakindustrie. Dus eenmaal om de twee jaar uitpakken met een technologieshow voor de sector is geen sinecure”

Voor het eerst slaagden de organisatoren erin om een 17-tal spelers uit nieuwe productietechnologieën (additive & new manufacturing technologies) en een 6-tal technologieleveranciers/-verwerkers uit de kunststoffen- en composietenwereld te lokken.

Er werden 75% Nederlandstalige en 24% Franstalige bezoekers uit België, Nederland en Luxemburg geteld. Deze vormden een publiek van vakbezoekers en leerlingen uit de technische derde graad.

Wat de diverse functies betreft, kan volgende opdeling gemaakt worden: 38% waren directieleden, CEO’s en inkoopverantwoordelijken. 11% kwam uit de productie, 14% uit engineering en Onderzoek en Ontwikkeling, 10% uit verkoop en 4% uit maintenance.

Ingedeeld in sectoren, zien we dat 38% uit de metaalproductie en -constructie kwam en 11 % uit engineering en machinebouw. Andere opmerkelijke aanwezige doelgroepen waren gereedschappenproductie en matrijzenbouw (6%). Bovendien scoorde de beurs voor het eerst meer dan 5% uit de kunststoffenverwerking.


Volgend jaar wordt op 3 en 4 februari het MTMS Network Event 2016 te Kortrijk Xpo georganiseerd.