Studenten TU Eindhoven ontwikkelen modulaire elektrische auto

Studenten van Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zullen op 16 april ’s werelds eerste modulaire auto voorstellen tijdens de AutoRAI in Amsterdam.

Trefwoorden: #AutoRAI, #elektrische auto, #gebruiker centraal, #modulair, #Nova, #Technische Universiteit Eindhoven, #TU/e, #TU/ecomotive, #user centricity

Lees verder

Techniek

( Foto: TU/ecomotive )

ENGINEERINGNET.NL - De auto kreeg de naam ‘Nova’ en is een elektrische driepersoonsauto met bagageruimte.

Volgens de berekeningen van de studenten rijdt de auto 1 op 800 omgerekend naar het verbruik van een benzineauto.

Nova is bedacht en gebouwd door het TU/e-studententeam TU/ecomotive met als doel een comfortabele auto te ontwerpen voor iedere gewenste situatie.

De auto heeft daarom in meerdere opzichten een modulair karakter. Een van de opvallendste eigenschappen zijn de verwisselbare accu’s in de auto.

Door het gebruik van een of meerdere accu’s kan de bestuurder de range van de auto afstemmen op het doel van de autorit.

Het gewicht van slechts 300 kilogram, in combinatie met de meest ‘zuinige’ uitvoering van deze wisselbare opties zorgt voor een topsnelheid van 90 km/uur.

Een andere opvallende eigenschap is dat de auto een driezitter is, waarin de bestuurder alléén voorin zit, in het midden van het dashboard.

User-centricity (‘de gebruiker centraal’) komt hiermee volgens Steven Nelemans, teammanager van TU/ecomotive mooi tot uitdrukking: “De bestuurder vormt letterlijk het middelpunt”.

Dankzij de wisselbare buitenpanelen is de auto ook nog eens naar smaak aan te passen voor de gebruiker.