Nederlandse starter ontwikkelt beamer die in elke fitting past

Beam Labs haalde onlangs op Kickstarter al ruim 750.000 dollar op. Met dit geld kan de beamer in productie gaan en kunnen extra 'features' toegevoegd worden.

Trefwoorden: #'Screw it in and have fun', #beamer, #Beam Labs, #crowdfunding, #fitting, #Kickstarter, #startup

Lees verder

Techniek

( Foto: Beam Labs )

ENGINEERINGNET.NL - Met het motto 'Screw it in and have fun' startte het Nederlandse bedrijf een campagne op Kickstarter om geld op te halen voor de Smart Projector, een beamer die in elke lichtfitting past.

Al na drie dagen was er meer dan 200.000 dollar binnen via dit platform voor crowdfunding. De teller staat nu op 759.656 dollar.

De beamer is een variant op een picoprojector en past als een schemerlamp in een normale fitting. Zo is de beamer boven een keukentafel te hangen, om op de tafel te projecteren, of tegen de muur.

Het succes van de campagne op Kickstarter is vooral te danken aan de enorme aandacht die de Smart Projector heeft gekregen op vele blogs zoals Wired en TechCrunch.

Bijna 2.000 mensen hebben nu de beamer besteld. Verwachte leverdatum is november 2015.

Het in productie nemen van de beamer is al maandenlang van te voren voorbereid. Met alle toeleveranciers en partners is een productieplan uitgewerkt.

Doordat het opgehaalde bedrag veel hoger is uitgevallen dan de beoogde 200.000 dollar krijgt de beamer extra 'features'.


(Lydia Heida)