Seizoensgebonden onderhoud offshore windmolenparken in uitvoering

Sinds een paar weken zijn de seizoensgebonden onderhoudswerken aan de drie operationele windmolenparken (C-Power, Northwind & Belwind) volop aan de gang.

Trefwoorden: #Belwind, #C-Power, #groene stroom, #Haven van Oostende, #Northwind, #offshore, #offshore windmolenpark, #onderhoud, #seizoensgebonden onderhoud, #windenergie, #windmolenpark

Lees verder

Nieuws

( Foto: © Haven Oostende )

ENGINEERINGNET.BE - Een van de schepen waarmee het onderhoud uitgevoerd zal worden is het nieuwe hefschip Thor.

Het schip meerde onlangs voor de eerste keer aan in de Haven van Oostende.

Naast de grote installatieschepen die regelmatig binnen lopen, varen dagelijks kleinere onderhoudsboten in en uit. Vanaf half februari tot nu telde Haven Oostende 247 uitvarende service vessels.

Deze activiteiten zijn het resultaat van de verdere ontwikkeling van de ‘blue energy business’ in Oostende. De dienstverlening aan deze offshore wind industrie is de voornaamste activiteit geworden van de haven.

Vanop de Rebo-terminal in Haven Oostende worden Northwind (72 windmolens), Belwind (56 windmolens) en C-Power (54 windmolens) beheerd en onderhouden.

Deze parken hebben een geïnstalleerd vermogen van 712 MW. Het operationeel houden van deze parken biedt 200 permanente jobs.