• 20/04/2015

Sportpaleis eerste ‘connected concerthall’ dankzij Telenet - bedrijfsblog

Telenet investeert 500 miljoen euro in ‘De Grote Netwerf’, het grootste netwerk in zijn soort in Europa. Een van de eerste nieuwe hotspots is het Antwerpse Sportpaleis.

Trefwoorden: #de grote netwerf, #netwerk, #telecom, #telecommunicatie, #Telenet, #vacatures

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Telenet legt een Vlaams giganetwerk aan waardoor concertgangers nu ook online onbeperkt uit hun dak mogen gaan. Concreet wordt de internetsnelweg verbreed van 600 MegaHertz (MHz) naar 1 GigaHertz (GHz).

Meer, snellere en beter digitale toepassingen worden mogelijk, want de huidige - al respectabele - internetsnelheid van 60 Mb per seconde wordt op termijn opgetrokken tot minstens 1 Gbps.

De Grote Netwerf deed het Antwerpse Sportpaleis aan, waardoor concertgangers er nu nog sneller kunnen surfen en sharen. Het Sportpaleis is de eerste echte ‘connected concerthall’ van België.

Dankzij de nieuwe breedbandcapaciteit gaan concertfoto’s via Instagram, Twitter en Facebook even snel de wereld in als de handjes omhoog – ook met pakweg 20.000 concertbezoekers die allemaal samen hun mobieltje bovenhalen.

Het giga-investeringsproject zorgt nog vijf jaar lang voor 250 extra arbeidsplaatsen. De regio’s waar het meeste dataverkeer is en die de uitbreiding van de snelweg dus het hardste nodig hebben, komen als eerste aan de beurt.

Om het netwerk uit te breiden worden overal in Vlaanderen alle 150.000 versterkers in het vaste netwerk en 1.8 miljoen andere componenten zoals splitters en taps vervangen of aangepast. Er is nog werk aan de e-snelweg.

Mee bouwen aan De Grote Netwerf naar meer bits per seconde?
Check jobs.telenet.be

Voor meer informatie:
Telenet NV
Liersesteenweg 4 -B-2800 Mechelen
Tel. +32 (0)15 66 66 66 - www.telenet.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Telenet ism Fantastic


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.