Green Team Twente ontwikkelde waterstofauto (+video)

Green Team Twente onthult morgen de waterstofauto H2Zero. Met de nieuwe wagen doet het team een gooi naar de eerste plek tijdens de Shell Eco Marathon in Rotterdam in mei.

Trefwoorden: #Green Team Twente, #H2Zero, #Shell Eco Marathon, #studenten techniek, #Universiteit Twente, #waterstofauto

Lees verder

nieuws

ENGINEERINGNET.NL - De H2Zero, voorzien van een nieuwe brandstofcel, heeft een duidelijke metamorfose ondergaan ten opzichte van zijn voorganger, de UT Motive.

Bovendien hoopt Green Team Twente met de nieuwe waterstofauto een verbruik te halen dat omgerekend naar benzine overeenkomt met duizend kilometer op één liter brandstof.

Het team houdt daarbij de ontwikkelingen op het gebied van waterstofauto’s nauwlettend in de gaten. Zo start Toyota volgend jaar als eerste fabrikant met de grootschalige productie van een auto op waterstof.

Ook in Europa wordt fors geïnvesteerd in infrastructuur voor het tanken van waterstof, zoals het H2 Mobility Initiative in Duisland.

In mei 2015 gaat het team de strijd aan met tweehonderd andere teams tijdens de Shell Eco Marathon rondom Ahoy in Rotterdam.

Bij de Shell Eco Marathon is het de bedoeling om op het parcours van ongeveer 1,6 kilometer zo efficiënt en zuinig mogelijk te rijden op de gekozen brandstof.

Naast het streven naar een podiumplek heeft Green Team Twente het promoten van techniekonderwijs hoog in het vaandel staan.


(bron en foto: Universiteit Twente)

Video:
De auto van Green Team Twente rijdt op waterstof. Het team legt uit wat er allemaal nodig is om dit voor elkaar te krijgen.