Belgische Ticto bij meest innovatieve bedrijven op RSA Congres in de VS

De Belgische start-up Ticto behaalde de tweede prijs op de RSA Conference in San Francisco, het Cannes van de technologische veiligheidssector.

Trefwoorden: #bouwwerf, #elektronische badge werf, #identificatie, #RSA Conference award, #Ticto, #Tictopass, #Warratek

Lees verder

nieuws

( Foto: RSA Conference )

ENGINEERINGNET.BE - Ticto ontwikkelde een badgesysteem voor op de werf. De Tictopass is een elektronische badge waarmee personen op een werf kunnen inchecken en zich identificeren.

De badge wordt zichtbaar aangebracht op de werkkledij en is uitgerust met een lampje en een display, waardoor de werfleider in één oogopslag en vanop afstand kan zien of alle aanwezige bouwvakkers in orde zijn met de sociale zekerheid.

Dat dit systeem niet alleen bij ons gesmaakt wordt, blijkt uit de erkenning die Ticto kreeg op de RSA Conference in Francisco. Dit evenement is zowat de wereldwijde hoogmis van de technologische veiligheidssector. Jaarlijkse worden er awards uitgereikt voor de meest innovatieve bedrijven.

Het Ierse bedrijf Warratek, ging met het goud naar huis. Het ontwikkelt systemen die bedrijfseigen software veiliger moeten maken.

"In-house applicaties zijn de zwarte vlak als het om veiligheid gaat," zei Anand Chavan, Waratek's Chief Technology Officer tijdens zijn presentatie. "Wij zorgen ervoor dat jullie software zichzelf beschermd en aan zelf-diagnose doet."

Maar voor het eerst in de geschiedenis raakte de jury het niet eens of nu Warratek of Ticto het meest verdienstelijk was. Uiteindelijk werd Ticto dus nipt tweede.